Početna Ke Nova Foto: Škveranska fešta počela kišom završila suncem

Foto: Škveranska fešta počela kišom završila suncem

7

festa na skver 2Svi su očekivali kišu, ali od Škveranske fešte pjesme, vina i mimoze, organizatori i učesnici nijesu odustajali. Omela je njih i goste koji su namjeravali da se spuste do Škvera i razvesele, uz priganu ribu sa tri vatre, vino, lozovaču i suve smokve. Ipak, provedrilo je više Boke i nakon po’ ure-uru svi su zafeštali.
Posluženo je 300 kg ribe, 300 litara vina i oni koji su došli uprkos oblacima i kiši nijesu zažalili.
Nakon svečanog prijema predstavnika diplomatskog kora i gradova pobratima Herceg Novog vd predsjendik opštine, Dragan Janković, sa saradnicima i visokim zvanicama se spustio na Škver. Kafe Stanica, gdje se takođe održavao dio „Strip festivala“, bilo je tijesno utočište od pljuska, kome je odoliejvala ispred klapa Stari kapetan.

Kada se vrijeme malo stišalo zasvirala je Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići i neizostavne mažoretke u defileu od vraha mula do kafea Do Do. Klovnovi su dijelili bukete mimoze i stalno animirali posjetioce.
– Kiša je pokušala da pokvari feštu, ali mi smo u Novom, na Mediteranu i sa kišom traba računati. Čak u jednom trenutku se sve ovo pretvorilo u atrakciju, jer kada pogledate ovu raskošnu šarenu povorku sa jedne strane i nebo od olova sa druge, dobijamo zanimljivu sliku…kazao je direktor JUK Herceg fest, Stevan Koprivica, u ime izvršnog producenta 47.Praznika mimoze.
On dodaje da su namjerno insistirali da se uprkos svemu manifestacija održi, jer je i svako prolongiranje neizvjesno.

7 Komentari

  1. Ono sa zastavama u Baosicima je vizionarsko i dalekovido. Ono nema nidje nego u Baosice. Neka to bude putokaz svima kako treba da se pro evropski razmislja i ponasa kad su feste u pitanju. Poslata je jaka demagoska poruka regionu. Zivjeli organizatori!

  2. U Baosice su sofisticirani organizatori, misle o svemu, pa da ne prifali.. Puno putovali, pa znaju kako se to u modernim destinacijama spravlja…

  3. Hleba i igara nikad vise nego ove godine.Navodno, zelimo elitizam, necemo,,svastarenje,,pod okriljem ,,praznika mimoze,, a ovamo,stavi tezgu,daj vinca,male djuskaju…sta je to???I koliko nam toga treba..Treba nam pravde i para za dostojan zivot ,pa cemo se zabaviti sami.,,Maskare,ca mogu maskare?

  4. Pucka svecanost !Nije vrijeme krivo, mi smo krivi!Dajte nam malo ribe i vina, dajte nam 300e platu, i da zapjevamo.Ah ,da ,i da nas pozdravi v.d. gradonacelnik,bez toga nista.Cini mi se da nista nije stvarno,da nam je i zivot u ,,v.d.,,stanju ,dok ne dodju bolji dani

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code