Početna Sport FOTO: U PRVOJ TRCI NEZAVISNOSTI U HERCEG NOVOM 47 UČESNIKA

FOTO: U PRVOJ TRCI NEZAVISNOSTI U HERCEG NOVOM 47 UČESNIKA

0

Na startu i cilju prve Trke nezavisnosti bilo je 47 učesnika, iz atletskih i triatlon klubova Crne Gore, ali i Hrvatske, Norveške i Njemačke.

Najviše iz domaćeg Triatlon kluba Herceg Novi, koji su inicirali i uspješno organizovali ovu manifestaciju. Na svečanosti ispred Nacionalnog restorana Instituta Igalo, koja je počela intoniranjem crnogorske himne, sa sportistima, građanima i zvaničnicima Herceg Novog okupio se i veliki broj Norvežana, gostiju Instituta, koji su zajedno prolsavljali Dan nezavisnosti Crne Gore.
– Trka nezavisnosti ostaće zapamćena kao kruna ovogodišnje lige trčanja, sa rekordnim brojem učesnika, od kojih je čak 12 žena. Izuzetno smo zadovoljni time, posebno organizacijom, jer su nam pomogli sponzori, kojima smo zahvalni. Želimo da Trka nezavisnosti postane tradicionalna – kazao nam je Luka Čupić, predsjednik TK Herceg Novi.
Prva žena koja je prošla kroz cilj bila je Norvežanaka Heidi Austerik sa vremenom 27,01, druga je Sanja Dabović iz TK Herceg Novi, sa vremenom 30,51 i treća takođe novska triatlonka Lidija Vukić koja je protrčala stazu za 31,15 .
Prvi u kategoriji muškaraca stigao je Dragoljub Koprivica iz Bara sa vremenom 19,36, drugi Ante Živković iz Metkovića sa rezultatom 21,2 i hercegnovski triatlonac, Perica Vučković bio je treći sa vremenom 21,36.
Najboljima su pehare i medalje na svečanosti dodijelili predsjendik opštine Herceg Novi, Nikola Gojković, sekretar za društvene djelatnosti Vladimir Dželetović, predsjendik OO DPS-a Slobodan Radović Krušo i ispred „Morskog dobra”, Zoran Kovačević.
– Čestitam svima Dan nezavisnosti, posebno takmičarima koji su svojim učešćem uveličali današnji praznik i udostojili se da učestvuju u ovoj trci. Čestitam posebno pobjednicima. Želim da vas iduće godie bude još više na ovom takmičenju – poručio je predsjendik Opštine Nikša Gojković u svoje i u ime saradnika.
Predsjednik OO DPS-a, Slobodan Radović Krušo, podsjetio je da su prije 9 godina građani Crne Gore na demokratskom referendumu većinskom voljom izglasali nezavisnost Crne Gore.
– Ovogodišnji praznik obilježavamo na simboličan način, atletskom trkom od Igala do Herceg Novog i nazad. Ćestitam svim učesnicima i nagrađenima. Zahvaljujem organizatorima, Triatlon klubu Herceg Novi i mladima OO DPS-a, sa željom da ova manifestcaija postane tradicionalna – kazao je Radović uz poruku: “Neka je vječna Crna Gora”.
Nevena Keković iz Organizacionog Odbora kazala je da im je bila želja da danas, devet godina od sticanja nezavisnosti kažu NE svakoj zavisnosti i pozovu mlade ljude da u vremenu iskušenja izaberu put zdravog, aktivnog života.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code