FOTO: Vesela povorka maškara animirala domaće i furešte

FOTO: Vesela povorka maškara animirala domaće i furešte

17
Podijeli

abrum sub 17Abrum koji u izvornom značenju označava riblju žetvu, činilo je dvoje alegorijskih kola, ukrašenih mimozama, u kojima su se nalazili klovnovi i maškare uzvikujući: „ Dođite na feštu“, prolaznicima bacali bukete mimoze.
Alegorijska kola, krenula su oko 10 časova iz Igala, zastajala kod Novljanke i kod, u mimozu dekorisane, Gradske kafane. Dijelili su osmjehe i žuti civijet gostima na terasama lokala, prolaznicima, domaćim i rijetkim fureštima po sunčanom danu. To je bio pravi poziv na aktivno učešće u predstojećoj fešti.
Na zavšnoj stanici, na gradskom Trgu, podno tore, vesela povorka, puno radosti, igre, uz muziku klape Stari kapetan nije nedostajalo.
Feštađunima su se pridružil mnogi Novljani, pa i Stanka, Romkinja vrlo omiljena u gradu. Ona je sa megafona svima poručila da im želi najbolje, nakon čega su na Trgu nastupile ovacije.
Abrum će biti održan i sjutra u istom terminu, s tim što će ovoga puta to biti karnevalska povorka. Na Trgu će biti postavljen karneval „Prilično Dvolični“. Stajaće sve do kraja Praznika mimoze, kada će biti spaljen. Kraj njega će se nalaziti kutije za pisma građana, koji će imati priliku da ostave sve primjedbe i priloge „ tužbu“ kada se Karnevalu bude sudilo.

17 Komentari

  1. Bravoo,grad ponovo prozivljava idilu i radost kao nekada.Nije monotono.Naprotiv,puno srece veselja i zanimljivih desavanja.Bravo Novljani,konacno da i ova vlast nesto ucini za ovaj bozanstveni grad..

  2. Bravoo,grad ponovo prozivljava idilu i radost kao nekada.Nije monotono.Naprotiv,puno srece veselja i zanimljivih desavanja.Bravo Novljani,konacno da i ova vlast nesto ucini za ovaj bozanstveni grad..

  3. Malo ste se zabrojali. Stranci koje ste vidjeli vec zive u HN. A ono dvoje stranaca su tu do ponedjeljka. Budite realni, ovo je radio Sir Lipton u 19. vjeku kada je dovozio posiljke caja u od luke do magacina kako bi privukao paznju gradjana. Ovo nije za 21.vjek. Abrum treba da bude u Beogradu, Sarajevu, Banja Luci… a ne u HN.

  4. Zašto uvjek neko hejtuje nešto što se dešava u našem gradu??

    Super, počinju dani mimoze… ajmo hejteri izađite iz jazbina i proveselite se malo, biće dosta zanimljivih dešavanja!!!

  5. Jako je tesko ovom prevazidjenom manifestacijom privuci uspavane gradjane Herceg Novog. Slucajnim stranim turistima vjerujem bilo je zanimljivo barem 15 minuta.
    Cini se da ni predstavnicima TO nije bilo vazno da prisustvuju ili su se negdje u cosku sakrili i posnatrali defile. Ko zna?

Ostavite komentar

*

code