Početna Turizam Fotografije crnogorskih predjela u ruskom izdanju „National Geographic Traveler“ o Crnoj Gori

Fotografije crnogorskih predjela u ruskom izdanju „National Geographic Traveler“ o Crnoj Gori

1

Fotografije impresivnih predjela Crne Gore objavljene su u članku pod naslovom „U planinama i radosti“ na devet stranica proljećnog štampanog izdanja ruske edicije „National Geographic Traveler“. Takođe, fotografije su objavljene na portalu ovog renomiranog medija koji broji 2,3 miliona čitalaca i na Instagram nalogu kojeg prati 517,000 ljudi.

Foto: National Geographic

Procijenjena reklamna vrijednost članaka iznosi  103,000 €, a ruska edicija „National Geographic Traveler“ magazina koja se danas štampa u 110,000 primjeraka smatra se jednom od najstarijih publikacija koja se bavi putovanjima na ruskom govornom području.

„Objava u proljećnom izdanju ove renomirane publikacije jedna je od promotivnih aktivnosti na ruskom tržištu u susret ljetnjoj sezoni. Fotografije Boke kotorske, Skadarskog jezera, Biogradske Gore i planina sjevera Crne Gore iz ugla Dmitri Telnova – destinacijskog fotografa i putopisca prikazuju Crnu Goru kao konglomerat različitih pejzaža idealnih za posjetu i istraživanje uz poštovanje aktuelnih društvenih normi socijalne i fizičke distance“- izjavila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Foto: National Geographic

Prema njenim riječima  zdravstvena kriza usporila je dinamiku putovanja i većina turista se nalazi u etapi istraživanja svoje sljedeće destinacije za odmor te su ovakve vrste objava adekvatan format promocije pogotovo za okolnosti današnjice na strateški važnim emitivnim tržištima.

Ovu oto priču „ispričao je“ fotograf Dmitri Telnov (Dmitry Telnov)  koji je boravio u petodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori u novembru 2020. godine na poziv menadžmenta hotela Regent Porto Montenegro, a u sklopu prve Regentove „photo-tracking“ ture. Inicijativa je realizovana u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Turističkom organizacijom Tivta i Porto Montenegro-om, radi promocije Crne Gore kao cjelogodišnje destinacije.

Kako ističu u NTO, ovo je nastavak dobre saradnje sa svjetskim liderom u geografiji, kartografiji, istraživanju i putovanjima, “National Geographic Traveller” na planu pozicioniranja Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije globalno.

Foto: National Geographic

Podsjećamo da je u britanskom izdanju ovog magazina Crna Gora svrstana u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija na svijetu za porodična putovanja u 2021. godini. U članku “Najbolje od svijeta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. i dalje” Crna Gora, kao druga na listi “Best of the World 2021”,  rame uz rame, stoji uz svjetske destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code