Početna Turizam Fotografijom do post- COVID putovanja

Fotografijom do post- COVID putovanja

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Turistička organizacija Tivta, marina Porto Montenegro i hotel „Regent Porto Montenegro“ organizatori su studijske posjete  poznatog italijanskog fotografa Matijasa Falkonea (Mathias Falkone) koji od 16-19.oktobra boravi u Crnoj Gori.

 Uslijed činjenice da je globalna zdravstvena kriza značajno usporila dinamiku i obim putovanja, te da se većina pasioniranih putnika i turista nalazi u etapi planiranja ili istraživanja svoje sljedeće destinacije putem internet portala i društvenih mreža, upravo su fotografije odlučujući faktor za odabir destinacije za putovanje, naglašavaju iz  NTO CG.

 Falkone, koji živi i radi u Londonu poznat je po svojim fotografijama prestižnih svjetskih turističkih destinacija, a četvorodnevnu studijsku posjetu iskoristiće kako bi kroz objektiv fotoaparata prikazao kontraste prirodnih ljepota Crne Gore. On će snimati fotografije atraktivnih turističkih  lokacija u tivatskom dijelu Boke Kotorske. Takođe, posjetiće grad Bar gdje će, pored nezaobilaznog obilaska Starog grada i Stare masline, imati priliku da se upozna sa proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam  putem kanjoning ture kroz Kanjon rijeke Rikavac.

 Kvalitetnim fotografijama kroz digitalne kanale komunikacije kako samog fotografa, tako i organizatora putovanja, te distribucijom fotografija i sadržaja o Crnoj Gori kroz neke od najposjećenijih portala u Velikoj Britaniji poput lodestarsanthology.co.uk, departures.com, escapismmagazine.com, Bradt guide nastavlja se promocija Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije.

 U narednom periodu, u okviru „photo-tracking“ ture planirana je i studijska posjeta fotografa National Geographic Russia čime će se fotografije Crne Gore naći na sedam strana u ruskom izdanju ovog prestižnog turističkog magazina.

Studijsku posjetu italijanskog fotografa su podržali  restoran Stara Čaršija,  kao i Društvo maslinara Bar.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code