Foto: Triatlonci iz sedam zemalja na Kotorskom triatlonu, Jelena Tomašević prvakinja Crne...

Foto: Triatlonci iz sedam zemalja na Kotorskom triatlonu, Jelena Tomašević prvakinja Crne Gore

3464
3
Podijeli

U prelijepom ambijentu i dobroj atmosferi u Perastu je juče priređeno otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu, odnosno 2. Kotorksi triatlon. Takmičilo se skoro 70 triatlonaca iz Crne Gore,  Srbije, Hrvatske, Poljske, Rusije, Engleske i Ukrajine.

triatlon perast 5Učesnici su se nadmetali u 750 metara plivanja u jednom paravcu, od Gospe od Škrpjela, gdje je bio start trke, pa do košarkaškog igrališta u samom centru Perasta, gdje je bila smještena zona izmjene sa biciklima. Drugi dio trke obuhvatao je vožnju biciklima, u dužini od 20 km, od Perasta do Kostajnice i nazad. Posljednji dio trke bio je i najteži, a sastojao se od trčanja u dužini od 5 km na donjem putu kroz Perast.

Picerija i restoran

U pojedinačnoj konkurenciji je nastupilo 53 takmičara od kojih je prvi kroz cilj prošao Dušan Milošević iz Triatlon kluba Podgorica sa vremenom 1 sat 5 minuta i 18 sekundi. On je ujedno postao i crnogorski prvak za 2016. godinu u disciplini sprint triatlon. Drugo mjesto je osvojio Luka Čupić iz TK Herceg Novi i treće mjesto Dragan Jovanović iz TK Kotor.

Kod žena najbrža je bila Maja Bonačić iz Hrvatske, sa vremenom 1:13:52 drugo mjesto, ujedno i 1. mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki osvojila je Jelena Tomašević iz TK Herceg Novi u vremenu  1:24:51. Treća kroz cilj ušla je  Žana Pavićević iz TK Podgorica. Treba napomenuti i da je Lidija Vukić iz TK Herceg Novi zauzela 6. mjesto ukupno, odnosno 3. mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki.

U okviru 2. Kotorskog triatlona bilo je ogranizovano i štafetno takmičenje, revijalnog karaktera, gdje tim čine tri člana od kojih svako radi po jedan segment trke. Na ovaj način se mlađi i neiskusniji takmičari upoznaju sa svijetom triatlona. Trku je zvršilo 6 ekipa, a ovaj put najbrža je bila štafeta Triatlon kluba Nikšić.

Foto: Isidor Stankov

3 Komentari

  1. Bitna napomena za ovako dobar dogadjaj da je izostala podrska opsrine,grada,privatnika… Entuzijazam je jak ali i on ima rok trajanja. Hvala TK Kotor i TSCG na divnom dogadjaju. Veliko hvala VOLONTERIMA !
    0    0

Ostavite komentar

*

code