Početna Sport Fudbal u Zelenici pod svjetlošću reflektora

Fudbal u Zelenici pod svjetlošću reflektora

15

Fudbalski teren u Zelenici kraj Opačice od skoro obasjan je prvi put svjetlošću reflektora. Na inicijativu uprave FK Orjen, a uz pomoć roditelja članova kluba, Opštine Herceg Novi i kompanije Carine postavljeno je 20 refelektora.

Kako je za Radio Jadran kazao sekretar kluba, Slobodan Đilović na ideju su došli prije oko pola godine, a u posljednjih 3-4 mjeseca intezivirali su prikupljanje sredstava.

Picerija i restoran

– Uz preostali dio bužeta iz kluba, Opština nam je isplatila ostatak, tako da smo od tih para kupili stubove, postavili ogradu odnosno mreže iza golova, ofarbali staru ogradu oko terena, kapiju. Renovirali smo teren i infrastrukturu oko njega – navodi on.

Đilović je kazao da je Opština Herceg Novi pomogla sa 2600 eura, dok je Uprava uz pomoć roditelja obezbijedila 1400. Kompanija Carine, Čeda Popovića donirala je dva miksera betona.

Aktivnosti oko uređenja terena i postavljanja reflektora trajali su oko mjesec. Reflektori su prvi put pušteni u rad u subotu, ali prvi trening pod njihovom svjetlošću bi trebalo da bude održan danas. Klub je dobio i ponude drugih ekipa koje žele da odigraju utakmice pod reflektorima.

Troškove napajanja snosiće klub, a napravljeni su da se uključuju na dva prekidača za dvije polovine terena, objašnjava Đilović.

Teren za treninge za sada koristi samo FK Orjen, koji ima dvije uzrasne kategorije igrača: pjetliće i pionire. Đilović je kazao da je kub deficitaran sa brojem igrača, ali se nada da će biti više zainteresovanih sada kada teren osvjetljavaju reflektori.

Mišljenja je da roditelji ne žele da upisju djecu na fudbal, jer se radi o sportu koji se trenira napolju, pa se djeca kvase. Uprava, na čelu sa predsjednikom Kristijanom Markovićem i roditeljima, radi sve kako bi djeca imala što bolje uslove, volje i želje za bavljenjem sportom. Zbog toga planiraju i zgradnju tribina na jednom dijelu terena, a sredstva će tražiti kod Opštine Herceg Novi i Ministarstva sporta.

15 Komentari

 1. Ovome anonimysu jos niko ne udovolji,ni vlast ni opozicija, ni sport, ni djeca,svako desavanje u gradu za njega je negativno,ali posto se predstavlja kao anonymus to nikome nije ni bitno,jer ce vazda ostati “anonimys”(nebitan).Djeluje kao neka osoba koja je baš mnogo razocarana u zivot i misli da bi svi trebali da se osjecaju tako,medjutim dobro je da nas ima mnogo vise koji ne razmisljaju kao i on…inace velika podrska za FK ORJEN 1924, samo nastavite tako,na pravom ste putu,a NEBITNIH ce uvjek biti,ali malo😃

 2. Dragi moji Orjenaši svaka vama čast,sklonili ste djecu sa ulice,predivno je bilo noćas vidjeti djecu na stadionu i čuti njihovu veselu graju.U zdravom tijelu zdrav je i duh!!!A na ove ljubomorne aninimuse ne obraćajte pažnju,to su prodane duše.Sa FK ORJENOM ZELENIKA i u dobru i u zlu,dok nas smrt ne rastavi !!!

  11
  3
 3. Moj Slobo ne treba gubiti vrijeme na ove anynimuse koji samo gledaju pod tudje pregove a ne vide svoj svaka cast za rad i trud i bicu uvjek tu da pomognem u svakom pogledu hvala i sponzorima i roditeljima i ako Bog da da ih u buducnosti bude jos vise pozdrav za vrijednu ekipu

  9
  1
 4. G.Anonymous,ne znamo da li ste vi jedan od roditelja koji vodi djecu u Igalo ili mozda imate neka losa iskustva sa upravom kluba,pa ste se odlucili na taj korak i na uopste ovaj komentar.U svakom slucaju radili smo i radicemo u buducnosti da bude sto vise djece i da im stvorimo sto bolje uslove,barem dok sam ja tu i ova uprava sa predsjednikom Markovicem i podpredsjednikom Matovicem.Morate biti svjesni da je Orjen izrodio mnoge talente,reprezentativce i fudbalere koji su bili za ponos ondasnjoj Drzavi,Opstini a posebno mjestu Zelenici,tako da ce mo dragi citaoce i nastaviti,barem dok sam ja tu,tako da i bude,a vama i ostalima koji misle da je bolje negdje drugo,zelimo im svu srecu ovog svjeta.Sportski pozdrav

  15
  2
 5. Zali Bože što je taj stadion u Zelenici.Zeleničani i onako vode djecu pud Igala,zato moj Điloviću nema djece.Džaba se uprava i 10 roditelja trude,mala Vam je vajda.

  3
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code