Početna Turizam Gardašević-Slavuljica: Naslijedili smo neriješene probleme iz 2008. godine

Gardašević-Slavuljica: Naslijedili smo neriješene probleme iz 2008. godine

2

U okviru trećeg sastanka Radne grupe za izradu nove Strategije ravzoja turizma Crne Gore 2021-2025, koji je održan u organizaciji Ministarstva ekonomskog razvoja, direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu mr Aleksandra Gardašević-Slavuljica, je poručila:

Ministarstvo ekonomskog razvoja

“Izrada ovog dokumenta, predstavlja izazov i veliku odgovornost, jer smo svjedoci da prethodno rađena Strategija, koja je važila za period od 2008-2020. godine, nije realizovana, niti je ikada to konstatovano”.
Gardašević je istakla da su problemi koji su identifikovani još 2008. godine, naslijeđeni.
“Trendovi, razvojni prioriteti i okolnosti su se od tada znatno promijenili. Ipak, raduje što će pored članova Radne grupe, u izradi Strategije učestvovati i svi segmenti zainteresovane javnosti, pa je ovo šansa za turističke aktere da daju svoj doprinos u kreiranju što boljeg turističkog ambijenta”, dodala je Gardašević-Slavuljica.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih Ministarstava i organizacija, akademske zajednice, NVO sektora i turističkih udruženja. Radna grupa, kojom je predsjedavala Gardašević-Slavuljica, identifikovala je izazove sa kojima se susreće crnogorski turizam, na osnovu koji će se definisati strateški i operativni ciljevi, kao i način njihove realizacije.

Na sastanku su prepoznate glavne prepreke razvoju turizma u Crnoj Gori, a koji će biti tretirani Strategijom. Između ostalog to su: sezonalnost, regionalna neuravnoteženost, nedostatak kvalitetne infrastrukture, baze statističkih podataka, zatim nedostatak destinacijskog menadžmenta, edukacije, kadra i dr.

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomskog razvoja iniciralo je izradu Strategije koja će biti bazirana na realnim tržišnim okolnostima.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code