I dalje aktivan požar na Orjenu

I dalje aktivan požar na Orjenu

2
Podijeli

Situacija sa požarištima u pograničnom pojasu sa Hrvatskom danas je pod kontrolom, ali je požar i dalje aktivan na Orjenu na lokacijama prema Ubaljskoj planini. Intervenišu tri ekipe Službe zaštite i spasavanja Herceg Novog sa 4 vozila, kazao nam je v.d. načelnik Službe, Zlatko Ćirović.

– Došli smo vozilima na nekih 2 km od deponije na Dugonji, u tom pravcu. Razvukli smo pruge, ali nam je problem nedostatak vode. Angažovali smo dvije privatne cistjerne. Oni nam maksimalno izlaze u susret. Jedna je preduzetnika Murišića, druga Bokića. Za sada nam je dovoljna njihova pomoć – navodi Ćirović.

Picerija i restoran

Kako je kazao, opasnost po objekte ili infrastrukturu ne postoji. Pod požarom je uglavnom nisko rastinje i jedan dio bukove šume. Riječ je o velikom prostoru i tek danas se otvorila mogućnost da se priđe vozilima i interveniše, jer je do sada požar bio na jako nepristupačnom terenu.

Ćirović je odbacio mogućnost uključivanja avijacije u intervencije na Orjenu, jer, kako je kazao, veliki dio Crne Gore je još pod aktivnim požarima, gdje je pomoć potrebnija.

Kada je riječ o požarištima na Luštici, tamo je za sada situacija pod kontrolom, kazao je načelnik tivatske Službe zaštite i spašavanja, Zoran Barbić. Služba je danas od 11 do 13 časova imala par manjih intervencija na lokacijama Mrčevac i Vrijes.

2 Komentari

  1. Sistematizacija radnih mjesta Agencije za razvoj Orjena visi na sajtu Opštine, pa pogledajte koji su poslovi nadzornika koji je primljen da “se kreće po terenu i preduzima protivpožarne aktivnosti”.

    2
    2
  2. Požar na Orjenu se mogao ugasiti prije 15 dana. Do mjesta zahvacenih požarom su planinskom stazom stigli gospodin Bušković i Starčević, dok je nadzornik iz Agencije za Orjen, koji je primljen da obilazi teren i organizuje protivpožarne aktivnosti, sjedao u kafani sa novim direktorom i čekao da se vrate ova dvojica sa terena. Direktora i nadzornika nije briga za zaštićeni park, kako predstavljaju, već samo da ostvare svoj lični interes kroz Agenciju.

    9
    6

Ostavite komentar

*

code