Gašenje požara na Debelom brijegu prioritet

Gašenje požara na Debelom brijegu prioritet

0
Podijeli

Ni poslije sedam dana požar u pograničnom pojasu na brdu Osoj iznad Debelog brijega nije ugašen. I jutros su od 9.45 “vodene bombe” ispuštala dva air tractora Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, ali požar nije ugašen, kazao je Radiju Jadran načelnik Službe zaštite i spašavanja, Zlatko Ćirović.

– Požar je iznad benzinske pumpe Luk oil, u blizini graničnog prelaza. Tamo je i naše ljudstvo, koje naprtnjačama pokušava da sanira dijelove na kojima avioni ugase vatru. Gašenje je otežano zbog vjetra i teren je nepristupačan, ali trudimo se koliko je u našoj moći – kazao je on.

Picerija i restoran

Na drugijoj strani, na požarištima na Luštici, prema riječima Ćirovića, situacija je zadovoljavajuća. Plamen se ponegdje pojavljuje s vremena na vrijeme, ali ekipe koje dežuraju, u saradnji sa dobrovoljcima iz Krtola, brzo reaguju.

On je kazao da se i na Orjenu ponovo pojavio dim. Na toj planini su angažovana 4 čuvara, koji nekoliko puta u toku dana obavještavaju Službu zaštite o situaciji na Orjenu i ispod Subre, gdje su i pozicionirani. Ćirović je kazao da na tom lokalitetu ne postoji opasnost od eskalacije požara većih razmjera. Za sada je Debeli brijeg prioritet.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code