Početna Ke Nova Gastro feštu u znaku žućenice u Tivtu parićava 19 ekipa

Gastro feštu u znaku žućenice u Tivtu parićava 19 ekipa

1

Jubilarni, petnaesti “P(i)jat od žućenice“, najpoznatiji program Žućenica fest-a, okupiće u Tivtu 19 ekipa kulinara, zaljubljenika u žućenicu i druge jestive trave. Najpoznatija bokeška gastro manifestacija biće priređena 1. juna na Rivi Pine, u 19 sati.

 Pored domaćih ekipa, učešće su najavili i kuvari iz poljskog grada Skočova, koji već petnaest godina sudjeluju na poznatim gastro manifestacijama širom Evrope, a na spisku nezaobilaznih je i tivatski Žućenica fest. Ekipu poljskih kuvara predvodi poznati kuvar, gastro nomad i producent gastro festivala Wiecho Wroblewski. I ove godine Poljaci će se predstaviti specijalitetima nacionalne kuhinje. Mada ima prijava ekipa iz drugih zemalja, njihovo učešće je neizvjesno jer su sredstva za tivatski gastro festival ograničena.

Pored ekipe iz Poljske i organizatora Žućenica fest-a, Organizacije žena Tivat, učešće se prijavili Kolo srpskih sestara iz Tivta, Organizacija žena Risan, NVO Harlekin iz Donje Lastve, Organizacija žena Budve, Srednja i viša ugostiteljska škola “Sergije Stanić “ iz Podgorice, NVO Fešta iz Baošića, NVO Ruke Herceg Novi, NVO Bokobran, Forum žena Demokratske partije Tivat, Kavačka alla maka, Bokeški forum, Srednja mješovita škola Mladost Tivat, OŠ “Drago Milović“ Tivat, Vodena kočija, Udruženje tivatskih ugostitelja, Bokeški izrazi Kotor i Pršutara Batričević Njeguši.

Rok za prijavljivanje ekipa, na broj telefona 069/088-099, ističe 28. maja.

Za muzički dio programa “P(i)jata od žućenice“ pobrinula se TO Tivat, a nastupiće Glazbeno prosvjetno društvo Tivat i pop zvijezda Ana Kokić.

Petnaesto izdanje tivatskog međunarodnog gastro festivala organizuju članice Organizacije žena Tivat, opštinska Turistička organizacija i Radio Tivat, uz pokroviteljstvo Opštine Tivat, koja je za ovu gastro feštu izdvojila 3.000 eura.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code