Početna Turizam GDJE GOD BILI, NOVA ĆE STIĆI – U BUDVI „NAJLUĐE“

GDJE GOD BILI, NOVA ĆE STIĆI – U BUDVI „NAJLUĐE“

0

vatrometMožda je svejedno gdje će ko biti kad otkuca ponoć, ali naravno da nije tako. Neko zbog tradicije neće nikuda, jer je 31.12. rezervisan za ”kućnu atmosferu uz bogatu trpezu i TV program”, drugi će nasuprot tome poželjeti da baš toga dana ne budu u četiri zida. Bolje stojeći, što zbog prestiža, što zbog obaveze da budu viđeni izabraće elitna mjesta za koje će im „bolje polovine” izbiti iz novčanika bar dvije prosječne plate.
No, kako je krizna godina iza nas, a i pred nama najviše je onih koji će pod vedrim nebom ispratiti staru, a sa puno ushićenja dočekati Novu. Prema najavama najviše će njih biti u Budvi, a tamo se sprema spektakl, što se i očekuje od metropole turizma. Na gradskom trgu već u podne, u susret najluđoj noći, zagrijavanje će pokrenuti orkestar „Gradske muzike Budve”, a za večernji program biće zadužena Andrijana Božović, koja će najaviti nastup Zdravka Čolića, najveće pop zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije. Ni 1. januara neće biti ništa manje euforično, jer je najavljen koncert „Parnog valjka”. Veselo će biti u Bečićima, gde će gosti u najpoznatijem crnogorskom hotelu „Splendid” najluđu noć moći da dočekaju uz pjesme „Hari Mata Harija” i Jelene Rozge.
U petrovačkom hotelu „Palas” glavne muzičke zvjezde biće Halid Bešlić i Neda Ukraden, a pored njih za dobar provod pobrinuće se i grupa „Novi fosili”.

U BOKI DVA DOČEKA NOVE NA OTVORENOM

Picerija i restoran

Kotor je spreman da dočeka 10 hiljada posjetilaca, Herceg Novi se uzda u dobru animaciju poznatog voditelja, a Tivat slavi u intimnijoj atmosferi.
Nakon duže pauze drevni grad, Kotor, organizuje doček na dva trga. 31. decembra predviđen je koncert na Trgu od oružja grupe „Slatka tajna” iz Hrvatske i „Egzodusi” iz Crne Gore sa mediteranskim repertoarom, a na Trgu Sv. Tripuna planirano je učešće rap grupe „Who see” i rock grupe „Indigo blue” iz Kotora.
Lokali će raditi do 3 ujutru, pripreme su u toku za doček u Kotoru, a očekuju do 10 hiljada posjetilaca, rekao je radiju Jadran direktor TO Kotora, Mirza Krcić.
U najpoznatijoj crnogorskoj diskoteci Maksimus u Kotoru u novogodišnjoj noći nastupaće Dženan Lončarević, a za 1. januar najavljen je nastup Severine.
Novljani će Novu 2013. ipak moći da dočekaju na otvorenom, ne prekidajući tradiciju. Povuci-potegni, računicu i napor su napravili gradski oci i najavljuju da će na Trgu Nikole Đurkovića posjetioce zabavljati rock sastav iz Nikšića “Društvo skrivenih talenata”. Program bi trebao da počne oko 21 čas, a trajao bi do jedan sat nakon ponoći. Tačno u ponoć, niz Sat kulu spustiće se Đed Mraz. Nikšićanima će prethoditi svirka dva benda iz Herceg Novog Saboter i Happy hour bend, što je novi detalj jer su bili najavljivani sasvim drugi domaći izvođači. Televizijski voditelj sa Javnog servisa, Miomir Maroš, vodiće program novogodišnje fešte u pravom bokeškom maniru i šugu.
Institut “Dr Simo Milošević” u Igalu nakon dužeg vremena ponovo organizuje doček Nove godine. Za novogodišnje praznike trodnevni aranžmani su 99 eura po osobi, petodnevni 188 eura, a osmodnevni 296. Za 11 dana boravka u Mediteranskom zdravstvenom centru Igalo treba izdvojiti 404 eura po osobi.
Svaki od ovih aranžmana uključuje doček Nove godine u nacionalnom restoranu Instituta, a ukoliko gosti budu zainteresovani za doček na trgovima Budve, Kotora ili Dubrovnika, biće im obezbjeđen transfer – saopštavaju iz menadžmenta ove ustanove. Aranžman uključuje: uslugu smještaja na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi, transfer do Budve ili Dubrovnika za doček Nove godine, gratis korišćenje bazena i teretane u Sportskom centru Instituta Igalo, gratis WiFi internet konekciju u svim javnim prostorima u hotelu, gratis parking.
Doček Nove godine u samom Institutu, tačnije u nacionalnom restoranu-taverni, koja uključuje svečanu večeru, a košta 20 eura po osobi. Goste će tokom dočeka 2013. godine zabavljati Bobo Milanović i Sandra Belkanto.
Kako su Radiju Jadran rekli u menadžmenu hotela, skoro su sve karte za 31. decembar rasprodate.
– Nije tačna informacija da dočeka neće biti zbog slabe zainteresovanosti, prodali smo oko 100 ulaznica – demantovali su novske ćakule iz Instituta.
U Tivtu neće biti dočeka na otvorenom, ali zato danas Turistička organizacija Tivat organizovala je novogodišnji program za djecu pod nazivom „U susret Djeda Mrazu”. U kolažno-zabavnom programu učestvovali su glumci iz Podgorice: Dijana Dragojević, Davor Dragojević i Sejfo Seferović, plesne grupe i mažoretke iz Tivta: „Modest”, „Enigma”, Belisima”, folklorni ansambl „Boka”, kao i pobjednica ovogodišnje „Zlatne pahulje” mlada Tivćanka, Darija Lazarenko.
Novogodišnja zabava,uz Djeda mraza, bila je na gradskoj rivi Pine i na školskom brodu „Jadran”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code