Početna Turizam Generalna skupština Lufthansa City Center u Budvi: Obezbijediti veći stepen održivosti turizma

Generalna skupština Lufthansa City Center u Budvi: Obezbijediti veći stepen održivosti turizma

0

Najpopularnijie teme koje se tiču digitalizacije i distribucije usluga iz oblasti turizma na međunarodnom tržištu, a posebno o održivosti  turizma, obuhvaćene su programom godišnje Generalne skupštine jednog od najvećih međunarodnih udruženja turističkih agencija Lufthansa City Center LCC, koja je počela u budvanskom Splendidu.

Foto: NTO CG

Kako saopštavaju iz NTO, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, na otvaranju skupa ukazao je na značaj komunalne uređenosti i razvoj turizma u skladu sa principima održivosti.

“Turistički promet ostvaren tokom prvih pet mjeseci ove godine udvostručen je u poređenju sa istim periodom 2016. godine. Međutim, sezonalnost je još izražena i upravo strateški dokumenti to ozbiljno uzimaju u razmatranje. U pravcu prevazilaženja tih izazova realizuje se niz projekata i značajna ulaganja u komunalnu infrastrukturu. To nam daje razloge za optimizam da ćemo u narednom periodu, implementacijom postojećih i planiranih projekata, obezbijediti mnogo veći stepen održivosti”, istakao je Davidović.

Direktor LCC International Uve Miler istakao je da je za održivi turizam, privlačenje mlađih generacija kjučno rješenje platforma koja kombinuje sve ponude u jednom kanalu.

– Naravno, plasiraćemo naše mogućnosti gdje god je to neophodno – bilo da se radi o Instagramu ili Fejsbuku ili pak o konvencionalnim metodama”, istakao je on.

Na otvaranju je govorila i Martina Grunigres, novoizabrana direktorica LCC udruženja, koja je ukazala na činjenicu da je masovni turizam jedna od pojava sa kojom se suočavaju sve razvijenije države. Ukoliko se ne prevaziđe može negativno uticati na održivost turističke branše. Zato  ima smisla okrenuti se elitnom turizmu, odnosno visokoplatežnim turistima , za što je  Crna Gora na dobrom putu , dodala je ona.

LCC je najveće svjetsko nezavisno franšizno udruženje koje okuplja blizu 570 turističkih agencija iz 92 zemlje svijeta i ostvaruje ukupan godišnji promet od oko 5,2 milijardi eura. Događaj u Crnoj Gori okupio je oko 400 predstavnika turističke privrede iz preko 90 zemalja (među kojima TUI, DER Touristik Deutschland i dr).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code