GENERALNI KONZULAT SRBIJE: GLASAJU GRAĐANI SRBIJE IZ BOKE KOTORSKE I BUDVE

GENERALNI KONZULAT SRBIJE: GLASAJU GRAĐANI SRBIJE IZ BOKE KOTORSKE I BUDVE

186
0
Podijeli

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom od jutros u 7 h otvoreno je biračko mjesto za glasanje na izborima za novi saziv Narodne skupštine te republike.

– Pravo da glasaju imaju državljani Republike Srbije, sa prebivalištem u toj republici, ali koji borave u Crnoj Gori, odnosno u opštinama: Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva i koji su se do 22. februara prijavili da će na ovim izborima glasati u inostranstvu – pojasnila je predsjednica Biračkog odbora, Vesna Lalić.
Na pitanje koliko se prijavilo srpskih državljana, ona nije bila prezicna:
– Sve koji su željeli mi smo nastojali da ih na što bolji način obavjestimo da glasaju u inostranstvu i da se prijave. Zabuna uvijek ima. Neki su se zatekli ovdje i nisu bili informisani na vrijeme, pa će pravo glasanja u inostranstvu moći da iskoriste tek na narednim izborima – kazala nam je Lalićka, odbijajući mogućnost da neko može da glasa na dva biračka mjesta u Srbiji i Crnoj Gori. Jer, zaključen je na vrijeme jedinstveni birački spsiak i napravljen izvod za glasanje u inostranstvu.
Na izborima u Srbiji učestvuje 19 stranaka i koalicija koji su predložili 3.020 kandidata za 250 mjesta u parlamentu. Na jednu stolicu u zakonodavnom domu pretenduje 12 stranačkih predstavnika.
Državljane Srbije iz 4 crnogorske primorske opštine ne remeti mnogo podugačak spisak stranaka i koalicija na glasačkom listiću. Jedan od njih koji živi u Crnoj Gori i pomno prati dešavanja u Srbiji, kaže da očekuje puno od ovih desetih parlamentarnih izbora od uvođenja višestranačja.
– Vjerovatno će se sada nešto mijenjati, pogotovo ova nova mlada generacija s Vučićem ima šansu, ili neko ko ima sličan program njegovom.
Državljanka Srbije koja je, kaže, imala puno vremena kao i građani Srbije da se prilikom predstavljanja kandidata odluči za najbolje, misli da je Srbija predugo u krizi i vjeruje, kako je istakla, u gospoda Boga da će i Srbima biti bolje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code