GERI PLEJER PROJEKTUJE PRVI GOLF TEREN U CRNOJ GORI

GERI PLEJER PROJEKTUJE PRVI GOLF TEREN U CRNOJ GORI

163
0
Podijeli

golftv4U okviru budućeg luksuznog grada „Luštica bay“, koji je trenutno najveći projekat u Crnoj Gori, vrijedan 1,1 milijardu eura i čiji je investitor švajcarski „Orascom“, biće izgrađen  i prvi golf teren u našoj zemlji. Slavni golfer  Geri Plejer  projektovaće golf teren, a do tada na danas otvorenom vježbalištu sa 18 rupa , moći će da se obučavaju početnici.

Prvi udarac na golf vježbalištu izveo je tivatski predsjednik Miodrag Kankaraš, a potom nešto lošiji ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić. Za ljevake, poput ambasadora Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori Ervina Hofera napravljeni su specijalni štapovi.

Picerija i restoran

U uvali Trašte  odmiču radovi prve faze  luksuznog kompleksa koji će se  protezati na 7 miliona kvadarata. Izgrađeno je nekoliko prilaznih puteva i vidikovaca, restoran sa vježbalištem za golf.

golftv3Ministar Predrag Sekulić je kazao da je Luštica bay izuzetno dobar, ali isto tako i zahtjevan projekat. Predtsvljaće primjer brige o planiranju,usklađenom sa ordživim razvojem, ekologijom, energetskom efikasnošću.

– Biće to vrh u turizmu, sa hotelima visoke kategorije, uz sjajan dizajn prvog golf terena. Nadam se da će ovaj golf teren moći da oprobaju najbolji golf igrači na svijetu. To jeste nešto što u ovom trenutku nedostaje Crnoj Gori i vjeruejm da će projekat biti urađen u skladu sa najvećim svjetkim standardima – istako je Sekulić.

Iskusni golferi tokom sezone biće na raspolaganju svakom ko počinje ili želi da unaprijedi igru. Privatni časovi koštaće  20 eura za 30 minuta, odnosno 30 eura za 50 minuta. Do jedinstvenog golf terena u saradnji sa Almara beach clubom budući klijenati stizaće i preko mora.

golftv2

Izvršni direktor „Luštica Development“, Sejmjel Majer (Samuel Meyer) najavio je uskoro i početak primjene sporazuma sa Vladom i opštinom Tivat  o zakupu i razvoju Luštica Bay-a. On za prve 4 godine  podrazumjeva izgradnju apartmana, marine , glavnog puta i golf terena.

– Dobili smo sve pripremne dozvole , sada očekujemo i građevisnku dozvolu, to je za nas dug proces. Došli smo na divno mjesto, koje se razlikuje od drugih, jedinstveno je na obali. Ovo je projekat sa malim intezitetom gradnje i uticajem na okruženje. Sinoć smo uspjeli da dođemo blizu dogovora za sve ugovorne aranžmane sa Vladom, tako da mogu da najavim da ćemo ovog mjeseca objaviti kada će početi primjena sporazuma za naš projekat – kazao je Majer.

golftv5Predsjendik opštine Tivat Dragana Kankaraš je duboko ubjeđen da više nema nikavih prepreka da Crna Gora, odnosno Tivat dobije prvo golf igralište i da zaista bude ekskluzivna trursitčka destinacija.

Iz dizajnerske kuće Geri Plejer kažu da su u Orascomu našli savršenog partnera.  Za 40 godina izgradili su preko 300 golf terena širom svijeta u 35 zemalja na pet kontinenata i vidjeli su sve lokacije i ulsove, razne kulture, ali kada su došli u Crnu Goru, sve je bilo drugačije.

– Crna Gora je jedno toplo mjesto sa toplim, gostoljubivim ljudima koje ne srijećete uvijek i u svim kulturama, tako da nam je to jako uzbudljivo jer ćemo često dolaziti narednih godina, vodeći strogo računa o ekologiji – naglasio je predsjednik Geri Plejer Dizajna, Skot Ferel.

On je za Gerija Plejera kazao da je čitavog života zastupao vrhunske vrijednosti kao profesionalni igrač iz Južne Afrike, međuanrodni ambasador golfa, jako cijenjen, tako da je njegova kompanija u Orascomu našla savršenog partnera.

Donoseći svoje ime i iskustvo u Geri Plejer Dizajnu kažu da ne žele samo da izgrade izuzetan golf teren već i da pomognu u privlačenju turista, što će Tivtu i Crnoj Gori donijeti novu odrednicu elitnog  turističkog područja.golftv1

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code