GLAVNA ULICA “ZAKRPLJENA”, A OSTALE?

GLAVNA ULICA “ZAKRPLJENA”, A OSTALE?

100
0
Podijeli

put os daso p1Sanacija glavne gradske saobraćajnice kroz Herceg Novi, Njegoševe ulice, juče je najvećim dijelom završena. Preostalo je asfaltiranje manjeg dijela kod manastira Savina, u koji treba ugraditi pola tone asfalta. Pored toga, kod skretanja za SMŠ Ivan Goran Kovačić još dvije rupe na putu čekaju asfalt. Na tom mjestu pukla je dovodna cijev i krpljene će se obaviti kada cijevi budu zamijenjene.
A kada će na red doći druge ulice i “žive” saobraćajnice u Opštini, pitali smo direktora JKS, Borisa Seferovića. On nije mogao da precizira da li će do početka sezone moći da negdje intervenišu, jer mnogima treba sanacija i asfaltiranje.

put os daso p2Prema njegovim riječima, prioritet bi svakako trebalo da bude put ka Mojdežu i Ratiševini, koji su u katastrofalnom stanju.
„Ne znam da li da se saniraju ulice u Meljinama, s obzirom da su veoma oštećene zbog radova na kolektoru i postrojenju za otpadne vode ili recimo put prema Mojdežu, jer je katastrofalan kao i put prema Ratiševini, zatim Trebinjska ulica koja takođe ima dosta rupa iako smo je krpili prošle godine”.
Postoji još jedna ulica kojoj je i više nego neophodna sanacija, međutim, čini se da nije na „listi prioriteta”. Riječ je o ulici oko Osnovne škole Dašo Pavičić na Toploj, kojom je proteklih dana bilo nemoguće prolaziti zbog velike količine kiše koja je stvarala lokve i blato. Obično tada nastane potpuni kolaps, jer roditelji dovoze i odvoze djecu u školu ili vrtić. Ovo su i primjedbe roditelja koji su nam se obratili tražeči da saznamo da li će se i kada i ovom ulicom normalno saobraćati.
Sekretar sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Herceg Novom, Marko Mirjanić, za Radio Jadran kaže da su do sada dobili nekoliko zahtjeva Savjeta roditelja i Osnovne škole, da se i ova ulica „osposobi” za normalno saobraćanje, međutim – da li će se to raditi i kada – još je nepoznanica.
„Mislim da bi pod hitno nešto trebalo preduzeti. Postoji komisija koju je formirao predsjednik Opštine Dejan Mandić, koja ima 5 članova i koja se sastaje jednom mjesečno i odlučuje koji će zahtjevi biti najprije riješeni. Kao jedan od članova komisije, ja sam svakako za to da ta ulica bude prioritet”.put os daso p3

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code