Početna Sport GLOBAL ADRIA POLUMARATON NA 10 KM U KOTORU

GLOBAL ADRIA POLUMARATON NA 10 KM U KOTORU

0

U Kotoru će sjutra biti održan I međunarodni Global Adria polumaraton i trka na 10 km, koju organizuje kompanija Global Ports Holding, u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, Fakultetom za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor.

Cilj ovog projekta je da podstakne i okupi ljubitelje sporta iz Crne Gore i regiona i na taj način doprinese razvoju sportskog turizma i produžetku turističke sezone u Crnoj Gori, saopštili su organizatori.
Očekuje se učešće preko 600 rekreativaca, ali i profesionalnih atletičara i članova sportskih klubova iz Crne Gore, zemalja regiona i Turske. Za učesnike je obezbijeđeno 80 nagrada u različitim kategorijama, a sredstva prikupljena od startnine biće donirana Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru.
Otvaranje trke planirano je za 7:45 h u Muu, start polumaratona sat kasnije, start trke na 10 km u 9:15 h. Dodjela nagrada i uručivanje donacija Srdenjoj ekonomnsko-ugostiteljskoj školi iz Bara predviđena je za 13 h na ulazu u Stari grad, gdje će se prisutnima obratiti izvršni direktor Global Ports Holding-a Saygin Narin, predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević kao i izvršni direktor Port of Adria AD Kotor Andrija Radusinović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code