GLODARIMA U NEKIM DIJELOVIMA HERCEG NOVOG NI OTROV NE MOŽE NIŠTA

GLODARIMA U NEKIM DIJELOVIMA HERCEG NOVOG NI OTROV NE MOŽE NIŠTA

234
0
Podijeli

IgaloNedovoljno deratizacije, dezinsekcije, radovi na kanalizacionim kolektorima, mogu, a i ne moraju, biti razlog za najezdu glodara na više lokacija u gradu pod Orjenom.

Sve ih češće viđaju građani na frekventnim mjestima u Igalu i Herceg Novom. Na to ukazuju i nama i nadležnima, tražeći da se problem što prije riješi.
Obavljanje deratizacije i dezinsekcije radi se tri puta godišnje i u nadležnosti je Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Prema saznanjima sekretara Marka Mirjanića, ona je obavljena dva puta. Valja raspisati tender za treći put, na kome će se izabrati najbolji ponuđač za deratizaciju.
Posao se odužio jer je već izabranoj firmi na tenderu Uprava za inspekcijske poslove zabranila rad, jer nisu navodno zadovoljavali određene uslove, potvrđuje nam i Mirjanić, kao i načelnik Komunalne inspekcije, Zoran Bijelić.
S obzirom i da su Sekretarijatu proteklih dana stizale brojne pritužbe Novljana, ali i iz Komunalne policije o pojavi glodara, to će u narednom periodu, obećavaju, biti najvažniji posao kojim će se pozabaviti.
– Danas ću hitno naložiti svojim saradnicima da odmah angažuju drugu firmu, jer to je prioritet – obećao je Mirjanić.
Načelnik Komunalne policije Bijelić, kaže da je Call centar Komunalne policije proteklih dana primio veliki broj pritužbi građana i to za pojavu pacova na najfrekventnijim mjestima u Igalu i Herceg Novom: kod “Nautilusa”,”Kaze”, zatim na Škveru, ali i na glavnoj Autobuskoj stanici, kaže Bijelić.
Zasigurno ima ih na drugim mjestima, jer fotografija na kojoj je jedan poprilični primjerak pacova, zabilježena je iznad supermarketa “MAXI” u Igalu. Takođe u nekim zdanjima, kao u Dvorani Park, takođe se mjesecima bezuspješno bore sa miševima. Nijesu pomogli ni otrovni keksi, ni “zujalice” niti otrovni mamci u tanjirima-deratizacija koju su obavili iz veterinarske ambulante. Glodari su jednostavno sve pojeli i nastavili promenadu donjim prostorima Dvorane “Park”.
Pojava glodara najprije je zabilježena ovog ljeta kod zelene pijace u Bijeloj, na koju nam je ukazao Bijeljanin Ljubo Šarović nekoliko puta. Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić našem radiju tada je kazao da nikakvih prijava Call centru komunalne policije nije bilo i da nije dobio nikakve informacije o tome, dok je sa druge strane vlasnica zelene pijace Radmila Kenjić takođe tvrdila da je deratizacija pijace obavljena u maju i da je priča Šarovića bez osnova. Sve je bilo ispraćeno novinarskim i televizijskim ekipama, koje se tada nisu uvjerile u Šarovićeve tvrdnje.
– Ja ne mogu da zadržavam pacove na jednom mjestu da bi novinari i kamermani to snimli za televiziju, ili slikali za novine, rekao je Šarović tada, odgovarajući na optužbe da širi dezinformacije.
Nekoliko mjeseci kasnije, pacove ne morate da zadržavate da bi ih slikali.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code