Početna Sport Gojković: Crna Gora dobila tešku grupu za Olimpijske igre, samo da svi...

Gojković: Crna Gora dobila tešku grupu za Olimpijske igre, samo da svi budu zdravi

0

Olimpijski turnir u vaterpolu biće izjednačen, kazao je crnogorski selektor Vladimir Gojković, navodeći da mu je posebno drago da je njegova selekcija na nivou gdje može da igra sa svima.

Crna Gora je voljom žrijeba u Roterdamu svrstana u B grupu sa Australijom, Hrvatskom, Srbijom, Španijom i Kazahstanom. Dobila je tešku grupu, ocjenjuje Gojković:

“Znalo se da će jedna grupa biti veoma teška. Olimpijske igre su izuzetne, a postojala je mogućnost i da četvrta ekipa iz kvalifikacija ode u Tokio umjesto Južne Afrike. Ako bi se to dogodilo, pa da Rusija ode na OI – mislim da bi ovo bio najjači olimpijskir turnir, kada bi se gledao ukupan broj jakih reprezentacija”, kazao je Gojković.

Očekuje kvalitetan i izjednačen turnir, posebno mu je drago “da smo na nivou gdje možemo da igramo sa svima”.

“To nije bilo realno prije dvije godine. Vjerujem da imamo čemu da se nadamo, ali treba ostati na zemlji i napraviti dobar plan priprema. Samo da svi budu zdravi”, kazao je Gojković.

Komentarišući finalni duel sa Grčkom kazao je da je dobro da se pobjedom završi turnir protiv ekipe koja je u samom vrhu svjetskog vaterpola.

“Nije bilo lako igrati meč koji ne znači puno, jer smo se svi bili ispraznili. Slavili smo na kraju i na pravi način okončali kvalifikacioni turnir, sa izuzetnom igrom i hemijom u timu, što je glavni preduslov. Moramo da budemo zadovoljni plasmanom na OI, a pobjeda protiv Grka na kraju je samo potvrda ono što smo uradili”, kazao je Gojković.

Rivali u grupi A biće Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države, Mađarska, Grčka, Japan i Italija.

Po četiri najbolje selekcije iz grupe izboriće četvrtfinale.

Crna Gora četvrti put igraće na Olimpijskim igrama, a prethodna tri nastupa završila je kao četvrtoplasirana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code