Početna Sport Gojković odabrao 13 igrača za Roterdam, svi pod strogim epidemiološkim režimom

Gojković odabrao 13 igrača za Roterdam, svi pod strogim epidemiološkim režimom

0

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača koji će nastupi na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu od 14. do 21. februara, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore.

Foto: Vaterpolo savez Crne Gore

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Slaven Kandić. Dva rezervna igrača koja putuju za Roterdam u slučaju da neko od reprezentativaca bude pozitivan na koronavirus su Aljoša Mačić i Petar Tešanović.

“Prvi put smo radili u specifičnim uslovima, i sa te strane moram reći da su igrači ispoštovali gro tih pravila tokom turnira u Podgorica, a pogotovo ovih posljednjih deset dana kada smo bili u “balonu”, koji smo samoiniciajtivno napravili. Imali smo odlične uslove na bazenu gdje su nam stvorili priliku da budemo sami i da se ne miješamo sa drugima, kao i dovoljno termina. Isto tako u hotelima Ramada i Perla je sve bilo na izuzetnom nivou. Sproveli smo onoliko koliko smo planirali, koliko smo mogli- kaže Gojković.

On dodaje da su ih  neke stvari spriječile da sve do kraja odrade i nada se da će kroz utakmice, iz dana u dan biti sve bolji.

“Svi igrači su negativni pred put za Roterdam, ali i dalje strijepimo, jer nas i tamo sjutra čekaju testiranja, a onda i tokom turnira. Specifična situacija, neki ljudi praktično ne izlaze iz kuća, pa se inficiraju virusom. Trudimo se da ispoštujemo sve na najbolji mogući način. Zahvalio bih se Institutu za javno zdravlje Crne Gore, direktoru te institucije koji je imao sjajnu komunikaciju sa doktorom naše reprezentacije Vladimirom Dedovićem, kao i epidemiolozima”, kazao je Gojković.

Na startu kvalifikacionog turnira 14. februara, igraće sa Turskom od 17:30h. Narednog dana sa Kanadom od 17:30h, dok je za 16. februar zakazan meč sa Brazilom u 13 sati. Derbi sa Grčkom je 17. februara u 16h, a za kraj takmičenja po grupama igraće narednog dana sa Gruzijom od 13 sati.

U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija. Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

“Imaćemo, uslovno rečeno, tu lakšu grupu, ali već od Kanade kreću zahtjevne utakmice  koje bi trebalo da podižu formu. Meč sa Grčkom odlučuje o prvom mjestu i lakšim rivalima, ali moramo ići utakmicu po utakmicu. Da polako podižemo formu za posljednja tri dana takmičenja, počev od četvrtfinala kada će se odlučivati o plasmanu”, zaključio je selektor “ajkula”.

Crnogorska ekspedicija večeras putuje za Istanbul, odakle će u petak ujutro otputovati za Amsterdam i nastaviti autobusom za Roterdam. Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Dejan Mihajlović a za video analizu zadužen je Milan Ćirović.

Zbog pandemije virusa COVID-19, Svjetska federacija FINA donijela je i posebno pravilo, ukoliko tri osobe iz ekspedicije tokom turnira budu pozitivne na koronavirus (igrači, stručni štab ili neka druga osoba iz ekspedicije), reprezentacija se momentalno diskvalifikuje sa takmičenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code