Početna Društvo Gomila dobija dječije igralište i konačno put za skoro 60 hiljada eura

Gomila dobija dječije igralište i konačno put za skoro 60 hiljada eura

16

Veliko naselje Gomila, u višoj zoni Igala, dobiće uskoro prvo uređeno dječije igralište sa teretanom na otvorenom, u koje će lokalna uprava uložiti skoro 30 hiljada eura. Riječ je o sredstvima koje Opština izdvaja iz budžeta, kao i donacijama prikupljenim na Balu pod maskama 50. Praznika mimoze.

Zemljane, bravarske i „srodne“ poslove obavljaće firma Karbomont iz Igala, koja ima rok od 15 dana za završetak radova, uz garanciju na radove od 2 godine.

Picerija i restoran

Podsjetićemo da je idejno rješenje za igralište i teretanu uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada.

Planirano uređenje lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretanu na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenju terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara (klupe, korpe za otpatke, zaštitna ograda), saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Prema idejnom rješenju, planirano je postavljanje minimum četiri sprave za vježbanje, a vidne površine zidova bi bile obložene kamenom na podlozi od maltera, sa pokrivenom kamenom pločom na parapetnom zidu.

U okviru dječijeg igrališta, planirano je postavljanje tobogana sa dvije ljuljaške, a u okviru parapetnog zida postavljanje sjedišta za tri klupe, koje će pratiti krivinu zida. Ovo igralište će imati dva kontrolisana ulaza – izlaza sa kapijom u okviru drvene ogradice.

Na površini koja se nalazi između lokalne saobraćajnice i sportskog igrališta, planirana je sadnja drvoreda alpskog bora uz saobraćajnicu, tako da prati postojeći niz. Biće uređene staza koje treba da povezuju gornju saobraćajnicu sa igralištima i postojećim parkingom, a prema trasama postojećih staza koje su stanovnici već napravili.

Takođe, konačno je dobijena saglasnost vlasnika parcele da se sanira put koji povezuje Gomilu i magistralu, odnosno Šištet – ulica Druge dalmatinske brigade.

Biće asfaltiran potez od Gomile, iza zelenih zgrada, do magistale koji je u veoma lošem stanju, na šta građani decenijama ukazuju i traže rješenje. Taj posao povjeren je hercegnovskom Fortis Montu za 28 hiljada eura.

Kako je za Radio Jadran kazao sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsu efikasnost, Aleksanda Kovačević sanacija puta na Gomili jedan je od prioriteta lokalne uprave i radovi će početi čim vrijeme dozvoli.

16 Komentari

 1. Meljine tebi je krivo sto se razvija gomila a meljine nema kud opet cemo dobit na glasanje napred front demokrate snp novska lista napred Srbijooooooo Nevena Bozovic kruna

  10
  15
 2. Super ja kad budem bolestan idem na gomilu na ljuljaske posto bolnicu nemam pa ce da prodje kad vidim kako vlast razmislja i ulaze nas novac.. vidimo se na glasanju uskoro!

  16
  11
 3. ZASTO RADIO JADRAN NE PODJE DO VOJNE BOLNICE DA VIDI KAKVA JE SITUACIJA ? MOLIM RADIO JADRAN DA OBJAVI SVA OBECANJA GOSPODE NA VLASTI U NASEM GRADU NA CELU SA GOSPODINOM SEKULICEM STA SU PRICALI PRED IZBORE . SAMO DA DODAM SRAM IH SVE BILO A NAJVISE MOOJU NOVSKU LISTU ZA KOJU SAM GLASAO KOJA NAS JE SVE PRODALA ZA NEKOLIKO RADNIH MJESTA !!!!

  23
  7
  • Slažemo se, rebalo bi, ovo je na nivou dječjeg crteža, odnosno tehnologija od prije 15 godina. Ali je najvažnije kako će to izgledati u stvarnosti. Znam dosta odličnih projekata, sa odličnim 3D, koji nikada nisu ni započeti, a kamoli zavšeni.

   14
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code