Početna Sport Goran Cerović i Miluša Bošković pobjednici trail trke Topla-Ilinica Mokrine-Topla

Goran Cerović i Miluša Bošković pobjednici trail trke Topla-Ilinica Mokrine-Topla

1

Uz vrijeme, koje je bilo idealno za trčanje, na startu II kola LAZURE novske sky MINI trail lige, Topla – Ilinica Mokrine – Topla sky MINI race, pojavilo se 35 takmičara iz Trebinja, Nikšića, Pljevalja, Kotora, Tivta, Podgorice, Moskve. Staza je bila dugačka 9,2 km / 430 m D+ (metara ukupnog uspona).

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Goran Cerović iz Pljevalja, sa sjajnim vremenom 51:00 minut, dok je drugi bio Miloš Mikić Mikser, iz Nikšića. Treće mjesto zauzeo je još jedan Pljevljak, Goranov brat, Boban Cerović.

U ženskoj konkurenciji ni u ovom kolu nije bilo neizvjesnosti oko pobjednice, jer je to bila naša najbolja trail trkačica, Miluša Bošković, dok je druga bila Aleksandra Zaharova, a treća Novljanka, Marija Bošnjak.

Trka je održana u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, uz podršku kompanije LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena kao i prijatelja trke Suplement store Montenegro.

– Opet su dominirali takmičari iz Bara što nam govori da je tamo trail trčanje u najvećoj ekspanziji zahvaljujući Goranu Banoviću, koji sve trkače, uglavnom, okuplja i edukuje o trail trčanju, sky runningu kao i triatlonu i drugim vidovima trčanja i outdoor sportova. Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a ponosni smo na to da iako je bilo puno raskrsnica, trkači nisu imali zamjerke na označavanje staze – kažu iz NVO Orjen Outdoor.

I ovoga puta menadžerka Aleksandra Sanja Tot iz Suplement store Montenegro je uručila poklone najboljima: sportske torbe, majice i peskier.

Tu je opet sa vrhunskim fotografijama bio Isidor Stankov, kao i Mira sa okrepom na okretu ispod Ilinice.

Sljedeće kolo je zakazano za 9.decembar : Kameno (Čakoton) Sky Mini Extreme, opet nova trka novog MINI formata sa novim uzbuđenjima i na novoj stazi.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code