Početna Društvo Gosti iz Kine u Sportskom centru Igalo

Gosti iz Kine u Sportskom centru Igalo

9

Političko privredna delegacija kineskog grada Hđina, predvođena gradonačelnikom Đianši Đaom, u okviru zvanične posjete Herceg Novom, nakon potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i saradnji, obišla je kompleks Sportskog centra Igalo i pripadajućeg mu hotela Play, saopštavaju iz lokalne uprave.

Oduševljeni onim što su vidjeli gosti iz Kine su, kako je rekao direktor Sportskog centra Igalo, Radovan Ralević, zainteresovani za saradnju.

Picerija i restoran

– Objasnili smo im situaciju sa parketom i prikazali neke mogućnosti za dodatnu izgradnju pomoćnih hala i još nekih kapaciteta koji bi mogli biti interesantni. U svakom slučaju, izrazili su veliko zadovoljstvo cjelokupnim kompleksom i  mogućnostima Sportskog centra Igalo – kazao je Ralević.

Predstavnici Sportskog centra gostima su prvo pokazali kapacitete velike hale od borilišta preko pomoćnih sala, teretane do svlačionica i pomoćnih prostorija.

– Zatim smo obišli Teniski centar kapaciteta tri šljakasta terena i jedan betonski, sa uređenim zelenim površinama, kafeterijom i ostalim pratećim kapacitetima. Posebno im je interesantna bila izložba u Olimpijskom parku gdje su prikazani hercegnovski sportisti koji su do 2012. godine učestvovali na Olimpijskim igrama. Potom smo obišli ostale betonske terene i otvoreni teren za odbojku na pijesku – objasnio je Ralević.

Gosti iz Kine su bili oduševljeni sportskim kapacitetima kojima raspolaže kompleks, a posebno im je bilo privlačno to da je u okviru kompleksa i sportski hotel Play sa pripadajućim restoranom.

– Jako ih je interesovalo kako funkcioniše kompleks sa hotelom, da li u vlasništvu Sportskog centra, Opštine ili ima i privatnog udjela – rekao je Ralević.

Direktor Sportskog centra je istakao da je goste iz Kine takođe interesovalo kako generalno posluje Sportski centar i ostvaruje prihode sarađujući sa lokalnim klubovima, te koje su tarife i cijene za korisnike određenih sportskih usluga, a sa velikim iznenađenjem su prihvatili činjenicu da, recimo, sat korišćenja teniskih terena košta svega 5 eura.

Interesantno im je takođe bilo da za građane Herceg Novog postoje i određene besplatne usluge u Sportskom centru Igalo.

Po riječima Ralevića kineska delegacija oduševljena je cijelim kompleksom kako je osmišljen kao zaokružen proizvod i jedinstvena cjelina u kojoj bi eventualno investiranje imalo izuzetnu sigurnost za uložena sredstva, prenose iz lokalne uprave.

9 Komentari

  1. Naučite osnovnu stvar od Kineza-rukovodeći kadar ,direktori,predsjednici, moraju biti stari između 45-60 godina. Ali vi to ne razumijete zašto je to tako ,pa je svejedno. Vaši rukovodioci imaju,25-35 godina??? Bez iskustva u svom poslu i životu!!!

    23
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code