GOTOVA ZAOBILAZNICA OKO ŠKOLE NA TOPLOJ, ALI SE KORISTI KAO PARKING

GOTOVA ZAOBILAZNICA OKO ŠKOLE NA TOPLOJ, ALI SE KORISTI KAO PARKING

198
0
Podijeli

Nakon nešto više od tri mjeseca, zaobilaznica oko najveće OŠ Dašo Pavičić na Toploj u Herceg Novom konačno je završena krajem prošle sedmice i presvučena asfaltom.

Zaobilaznica, oivičena parapetima, daje sada ljepšu sliku okruženju škole, a najbitnije je da je riješen decenijski problem dovođenja i odvođenja djece u školu, naročito prilikom kišnog vremena, kada su se stvarale velike gužve.
Direktor škole Nikola Stojanović kazao nam je da su u školi izuzetno zadovoljni kako je sve na kraju ispalo, no i dalje ostaje problem prilaznog puta školi, za koji je rekonstrukcija još uvijek neizvjesna.
“To bi trebalo da finansira lokalna samouprava, a ja sada “nemam obraza” da tražim nova sredstva. U svakom slučaju, rekonstruisani dio puta iza škole doprinio je da se sada lakše može saobraćati a da se ne ide u suprotnom smjeru”.
Posao vrijedan 50.000 eura započela je 21. marta nikšićka kompanija “Temko”, koja je dala najpovoljniju ponudu. Sve je trebalo da bude gotovo nakon 40 dana, no nepovoljni vremenski uslovi “kočili” su rekonstrukciju.
Iako je školska godina završena, gužvu oko škole ovih dana prave automobili turista, koji novi put koriste kao parking. Stojanović naglašava da to sa jedne strane ne bi trebalo da čudi, jer nigdje nije postavljen znak o zabranjenom parkingu.
“Moraćemo da sa Opštinom nađemo neko rješenje – ili da se postavi znak da parkiranje nije dozvoljeno, sem za radnike škole, ili da se iscrtaju parking mjesta i naplaćuje parking, kao svuda u gradu”.
Stojanović je podsjetio i da će danas sa roditeljima učenika koji od septembra pohađaju deveti razred školske 2014/2015 biti održana sjednica Savjeta roditelja oko organizacije maturske ekskurzije. Nakon odluke roditelja da li i kako žele da ekskurzija bude organizovana, biće raspisan tender. Kao i ranijih godina, ekskurzija bi trebalo da traje 5 dana, po ustaljenoj ruti Plav – Žabljak – Piva – Nikšić – Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code