Početna Društvo KAKO ĆE IZGLEDATI POSLOVNA ZONA IGALA?

KAKO ĆE IZGLEDATI POSLOVNA ZONA IGALA?

0

DUP_IgaloU opštini Herceg Novi ispituju šta misle građani i zainteresovani korisnici prostora o izradi detaljnog urabanističkog plana Igalo – poslovna zona. Sprovode anketiranje građana preko sajta opštine ili preuzimanjem anketnog listića u Građanskoim birou.

Riječ je o dijelu Igala  koji obuhvata Bajkovinu, Servisnu zonu i dio uz magistralu gdje se nalazi objekat ’’Voli’’. Za to područje je još prije dvije godine pokrenuta izrada detaljnog urabanističkog plana, poslovna zona Igalo.

Picerija i restoran

– Razlog zbog koga nijesmo do sada uradili detaljni urabanistički plan ove poslovne zone jeste neažuriranje geodetskih podloga – kaže za Radio Jadran, potpredsjednik opštine, Vlado Mračević.

Nakon angažovanja geometara, snimanja i ažuriranja preko 150 objekata koji nijesu bili u geodetskim podlogama stekli su se uslovi za izbor obrađivača kao i za izradu detljnog urbanističkog plana poslovna zona – objašnjava Mračević.

On dodaje da zona obuhvata prostor od 60 hektara i da anketni listić mogu da popune svi građani koji u tom dijelu imaju zemljište.

– Tako ćemo sazanti mišljenje građana kako bi oni koristili taj prostor i umnogome bi pomogli i obrađivaču za traženje planskog riješenja. Detaljni urbanistički plan – Igalo poslovna zona mora biti urađen na temeljima višeg reda, odnosno prostornog plana opštine Herceg Novi i generalnog urbanističkog plana, a njime će biti regulisano i veće nelegalno naselje iznad Cvijetnog centra – ističe Mračević.

Sve informacije o anaketi mogu se dobiti u planskoj službi Sekretarijata opštine. Anketni upitnici mogu preuzeti u Građanskom birou Opštine Herceg Novi, ali i u  prostorijama planske službe Sekretarijata i u MZ Igalo.

Popunjeni anketni upitnici predaju se isključivo Građanskom birou Opštine Herceg Novi, najkasnije do petka 3. februara 2012. godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code