Početna Društvo “Graciana” od ponedjeljka pet puta plovi od Herceg Novog do Tivta

“Graciana” od ponedjeljka pet puta plovi od Herceg Novog do Tivta

16

Hibridni brod “Graciana”, italijanske kompanije Bella Boka, kapaciteta 60 putnika, počeće da saobraća od ponedjeljka na relaciji Herceg Novi – Tivat u 5 termina, potvrdio je Radiju Jadran, direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Božo Ukropina:

„Danas smo potpisali sporazum sa firmom u čijem su vlasništvu brodovi “Elettra” i “Graciana” i nadam se da će od ponedjeljka početi da saobraća linija Herceg Novi – Tivat, sa 5 polazaka iz Herceg Novog ka Tivtu. Iz Gradske luke “Graciana” će polaziti u 9 i 15 h, 12:45 h, 16 i 15, 19 i 45 i 23 i 15 h.

Riječ je o trimaranu dugom 19 m, kapaciteta 60 putnika, a karta do Tivta je 4 eura“, precizirao je Ukropina.

Polasci će biti sa vrha mula Gradske luke, a u Tivtu sa rive Pine.

„Prvi polazak iz Tivta je u 8 i 30 h, a kasnije u 12, 15 i 30, 19 i 22 i 30 h. Za sada nemam informacije o drugom brodu Elettra, koji bi trebalo da saobraća na relaciji Perast – Kotor“, kazao je Ukropina.

Ta vrsta usluge prevoza brodom do gradova u zalivu biće značajna za Gradsku luku i Herceg Novi, pored toga što će relaksirati drumski saobraćaj, naročito tokom sezone, smatra Ukropina.

Maksimalna cijena karte do Kotora ne bi trebalo da bude veća od 5 eura, a iz kompanije Bella Boka najavili su i neke popuste i saobraćanje tokom cijele godine. Međutim, detalji bi trebalo da budu poznati od sljedeće sedmice.

16 Komentari

  1. Nažalost od ove godine brodom se nema više dje pristat bez na Skver. Umjesto da se taj dio servisa kroz rad Morskog dobra unapređuje na korist građana i turista, tu vlada haos. U sretno vrijeme je duž Novska obale napravljeno i funkcionisalo više pristaništa. Dje su danas…

  2. Pa ako je catara 4 € isplati se, ali ako ne staje u Zeleniku Kumbor Baoßic Bijelu nista nisu uradili! Jos je tu skoro pravolinijski a zamislite Perast Stoliv Ljuta Prcanj Dobrota Muo Kotir cik-cak …x jedno 2 sata minimum…zivi bili!

    8
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code