Početna Društvo „GRAD POBJEĐUJE GLAD“

„GRAD POBJEĐUJE GLAD“

0

Banka_hraneBanka hrane Crne Gore, koja  je osnovana u martu 2010. godine kao humanitarna fondacija za borbu protiv siromaštva, ovog vikenda organizuje akciju „Grad pobjeđuje glad“ i u Herceg Novom.

Do sada je ova humanitarna organizacija uspjela da prikupi oko 25 tona hrane i dođe do 10.000 najsiromašnijih kategorija stanovništva širom države. Postojanje fondacije Banke hrane u Crnoj Gori se pokazalo veoma opravdanim, jer se ne može zanemariti činjenica da je preko 42.000 građana pogođeno siromaštvom.

Akcija je namjenjena socijalno najugroženijem stanovništvu u opštinama Podgorica, Herceg Novi i Bar. Partner je Mercator-CG, a cilj  akcije „Grad pobjeđuje glad“ je da obuhvati preko 700 socijalno najugroženijih porodica.

– Banka Hrane očekuje veliki odziv građana, kao i pridruživanje društveno-odgovornih kompanija, kako bi se sakupila što veća količina hrane, a što veći broj porodica dobio pakete -kaže za naš radio  predsjednica Fondacije Banka Hrane, Marina Medojević.

Ona je pozvala  građane i kompanije da kupovinom nekih osnovnoh životnih namirnica u „Mercatoru“-„Rodi“  pomognu svojim sugrađanima. Sva hrana koja bude sakupljena za dva dana, ostaće u Herceg Novom i preko Centra za socijalni rad i njihovim  spiskovima biće isporučena najsiromašnijim porodicama.

– Zamolili smo ih da to zaista budu najugroženije porodice, sa više članova domaćinstva, porodice koje imaju bolesnu djecu ili neke veće probleme zbog kojih nijesu u stanju da zarade za život – ističe Medojevićka.

Partner Banke Hrane u akciji je Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, prepoznata i po aktivnom učešću u projektima društvene odgovornosti. Samo u 2011. godini, Ambasada je izdvojila 184.000 američkih dolara za projekte u oblasti razvoja civilnog društva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code