Početna Ke Nova Grad skalina dobio prve pokretne stepenice

Grad skalina dobio prve pokretne stepenice

31

Od juče je Herceg Novi bogatiji za još jedan privredni objekat, Tržni centar HDL Laković u Sutorini. Ima dosta toga primamljivog što „mami“ takuline, ali skrećemo pažnju na jedan kuriozitet.
Izgradnjom ovog novog malla Herceg Novi je dobio prve pokretne skale. Grad je odavno poznat po svom simbolu, brojnim skalinama i skalinadama, ali i idejama da se one lakše savladaju gradnjom panormaskih liftova ili pokretnog stepeništa od mora do centra, ili vrha grada, Španjole.

Međutim, ideje i neuspjeli projekti su ostali daleko od realizacije, zato je zanimljivo pokretno stubište u HDL-u. Novi investitor sve je prilagodio kupoholičarima. Pokretno stepenište olakšava trgovinu, mada biće sigurno i onih Novljana koji će se možda prvi put u životu peti pokretnim skalama.

Inače, prve pokretne stepenice ugrađene su 1898. godine u londonskom tržnom centru “Harods“.

31 Komentari

 1. Imam 68 godina. U HN sam živeo do 21. godine, ali svake godine mu se vraćam na par meseci. Verujte ne sećam se nigde tih pokretnih stepenica, a znam HN kao špag. Nije mi jasno kakav je ovo narod postao, samo da kontrira. Osim toga ovim tekstom je postignut pun pogodak. Ovaj mali Jadran zna posao. Čitam ga i u BG redovno.

  3
  1
 2. Čitam dva puta naslov texta i prosto se pitam da li sam ja normalan što se ne radujem i što nisam fasciniran tim stepenicama. Svakako,stidim se gdje živim,pogotovo što putujem puno pa sam vidio kako ljudi žive,uživaju i svojim radom imaju i naravno puno više fascinantnih stvari posjeduju od ovih stepenica to je kod njih već de mode.

 3. Trebaju i jedne pokretne stepenice i u našu nepokretnu opštinu, nije lako njima od portirnice izaći na drugi sprat, misli li neko i na njih mučenike?

  22
 4. Evo predloga kako riješiti pitanje buke u Igalu.
  Kod HDL Lakovića napraviti TOP HIL koji će isti parking koristiti od 23.00 do 05.00 časova.
  Eto jednim udarcem dvije muve.
  Svi sreti i svi zadovoljni.A U Igalu i Herceg Novom muzika do 01.00 i sve ostalo van urbane sredine.

  18
  2
 5. Čitam komentare i ne mogu da vjerujem. Alo! Nešto je lijepo u gradu! Pohvalili bi vi, no ne znate, ne bi to bili vi, džangrizala i zamlate…

  36
  6
 6. Ima i u TV u pocetku super dok nisu cijene skocile , a i roba nije neka ? Nego ajmo mi lijepo da se vozimo pok skalama to je dzabe uraaaaa ?

  10
  3
 7. Pa kako ne razumijete da se Radio Jadran sprda sa planiranim pokretnim stepenicama od Skvera do grada i čuvenim liftom od Skvera preko Tonda do dvorane park. ???
  Tačno je da su bile u robnoj kući eto mizda neko nije bio upućen, ali nije ni čudo i robna kuća već dugo zijapi prazna na udarnoj lokaciji.

  23
  6
 8. Ma, vi s Jadrana ste maheri, svaka vam čast kako podižete čitanost portala. Jer, to je bio i cilj ovakve priče, pretpostavljam. Uspjeli ste,kao i uvijek. Bravo!

  20
  6
 9. Kao što sami rekoste trebalo nam je 119 godina da napravimo pokretne skaline iza Engleske.
  Sad zamislite koliko će nam trebati godina da izgradimo PRAVI KOLEKTOR za otpadne vode.
  Ovakvi kakvi smo – MILION!

  54
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code