GRAD TEATAR BUDVA: BALETSKA PREDSTAVA „JAGODE I ŠAMPANJAC“

GRAD TEATAR BUDVA: BALETSKA PREDSTAVA „JAGODE I ŠAMPANJAC“

174
0
Podijeli

Izvođenjem koreografije Rosane Hribar i Gregora Lušteka „Šampanjac i jagode” na kultnoj crnogorskoj manifestaciji Grad teatar večeras u 22 časa na sceni između crkava najavljeno je još jedno gostovanje Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Kostimograf baletske predstave je Marina Sremac, a igrači su: Bojan Radnov, Frosina Dimovska, Milena Krkotić, Sara Tošić, Jelena Alempijević i Dušan Murić.
Ovo je uzbudljiva, inteligentna i duhovita, posebna predstava koja je premijeru, ali, na žalost, izvan konkurencije, imala na 37. Infantu.
Dva odlična slovenačka koreografa Rosana Hribar i Gregor Luštek u susretu s baletskim igračima Foruma za novi ples koji radi pod krovom Srpskog narodnog pozorišta, dosljedan, predan i maštovit rad pretvorili su u još jednu izvanrednu predstavu ove plesne formacije.
Koreografski rad tog dvojca, u ovoj predstavi, na ivici je opasnosti i erotike, što gledaoca ostavlja bez daha – navedeno je u kritici ovog komada.
„Jagode i šampanjac” su priča o životu na prodaji, tačnije rasprodaji, o tome kako se sve da bagatelisati, priča je o tiraniji kapitala i poželjnosti koja je najizuzetnija roba današnje globalne histerije”.
Rosana i Gregor su svjež i dinamičan koreografski tandem, članovi Ljubljanskog plesnog teatra (PTL).
Zajedno stvaraju i igraju dugi niz godina, i za svoj koreografski rad dobili su više međunarodnih priznanja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code