GRAD TEATAR BUDVA: „JEDRO NADE“ NIKOLE MALOVIĆA

GRAD TEATAR BUDVA: „JEDRO NADE“ NIKOLE MALOVIĆA

159
0
Podijeli

Predstavljanjem najnovijeg romana hercegnovskog književnika Nikole Malovića “Jedro nade” večeras u 21 h nastavlja se književni program 28. festivala Grada Teatra.

“Jedro nade” je roman koji nastavlja da baroknim izrazom oživljava Mediteran, istražujući njegove tajne i istoriju. Malović se u ovoj knjizi bavi porijeklom i istorijatom mornarskog dezena, sljubljenjem linijama plave i bijele boje, kontrastom koji puno značenje dobija samo u svojoj cjelovitosti, baš kao što i mediteranstvo u ljudima prevazilazi sve razlike i postaje odlika vanvremenskog identiteta svih koji su došli u susret sa “suvišcima ljepota” bokeljskog zaliva. Sa autorom će razgovarati Vanja Gavrovski iz izdavačke kuće “Laguna”.
Nikola Malović je rođen u Kotoru 1970. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjigu kratkih priča Poslednja decenija, novele u dramskoj formi: Kapetan Vizin -360 stepeni oko Boke, Peraški goblen, preko 2200 tekstova. Malović je objavio Prugastoplave storije u Beogradu 2010. godine ( izdavač Laguna ). Autor je književne fotomonografije Herceg Novi: Grad sa 100.001 stepenicom ( Knjižara So, Herceg Novi, 2011. ). Član je Srpskog književnog društva i jedan od osnivača književne Grupe P-70.
Nagrade „Borislav Pekić”, „Laza Kostić”, potom „Majstorsko pismo” ( za životno djelo ), „Lazar Komarčić” i Oktobarsku nagradu grada Herceg Novog – dobio je za roman Lutajući Bokelj ( Laguna, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013 ).
Autor je fotomonografije ” Brodogradilište u Bijeloj ( Jadransko brodogradilište Bijela, Bijela, 2012. ). Priče su mu prevođene na ruski, engleski, poljski i bugarski.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code