GRAD TEATAR BUDVA: SKULPTURE MIODRAGA ŠĆEPANOVIĆA

GRAD TEATAR BUDVA: SKULPTURE MIODRAGA ŠĆEPANOVIĆA

396
0
Podijeli

Izložbom poznatog crnogorskog skulptora Miodraga Šćepanovića, u 21 čas u crkvi Santa Marija u Budvi, otpočinje likovni program ovogodišnjeg festivala Grad teatar.

Miodrag Šćepanović je rođen 1953. u Kolašinu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo, u klasi prof. Miše Popovića 1983. godine u Beogradu.
Član je ULUCG-a od 1990. i Udruženja “Jesenji salon” Pariz od 2008. godine. Samostalno je izlagao u Titogradu, Petrovcu, Kolašinu, Kotoru, Podgorici, Baru, Beogradu, Tivtu, Zagrebu i Budvi kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Dobitnik je Nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu (1983), Nagrade “Lubarda, Stijović, Milunović” ULUCG (2003), Prve nagrade za skulpturu “Pol Belmondo” na Jesenjem salonu u Parizu (2006) i nagrade “Mišel Dimon” za skulpturu Salon francuskih umjetnika “Grand pale” Pariz (2012).
Ovo je Šćepanovićeva 18. samostalna izložba u zemlji i inostranstvu, a učestvovao je i na 30-ak kolektivnih izložbi.
U katalogu koji prati izložbu Mladen Lompar, književnik i likovni kritičar, između ostalog je zapisao: „Sve upućuje na vajarevu posvećenost poslu u tradicioalnom smislu-umjetnik koji se identifikuje sa izborom svoje misije.
Izuzetna skulptorska sigurnost u očiglednim i doziranim intervencijama i težnja da se ispoštuje prirodno stanje je ključna konstanta Šćepanovićevog rada.
Izložbu će otvoriti urednik ovogodišnjeg likovnog programa Merin Smailgaić,a posjetioci će moći da je pogledaju do 20. jula.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code