GRAD TEATAR BUDVA: SKULPTURE MIODRAGA ŠĆEPANOVIĆA

GRAD TEATAR BUDVA: SKULPTURE MIODRAGA ŠĆEPANOVIĆA

525
0
Podijeli

Izložbom poznatog crnogorskog skulptora Miodraga Šćepanovića, u 21 čas u crkvi Santa Marija u Budvi, otpočinje likovni program ovogodišnjeg festivala Grad teatar.

Miodrag Šćepanović je rođen 1953. u Kolašinu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo, u klasi prof. Miše Popovića 1983. godine u Beogradu.
Član je ULUCG-a od 1990. i Udruženja “Jesenji salon” Pariz od 2008. godine. Samostalno je izlagao u Titogradu, Petrovcu, Kolašinu, Kotoru, Podgorici, Baru, Beogradu, Tivtu, Zagrebu i Budvi kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Dobitnik je Nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu (1983), Nagrade “Lubarda, Stijović, Milunović” ULUCG (2003), Prve nagrade za skulpturu “Pol Belmondo” na Jesenjem salonu u Parizu (2006) i nagrade “Mišel Dimon” za skulpturu Salon francuskih umjetnika “Grand pale” Pariz (2012).
Ovo je Šćepanovićeva 18. samostalna izložba u zemlji i inostranstvu, a učestvovao je i na 30-ak kolektivnih izložbi.
U katalogu koji prati izložbu Mladen Lompar, književnik i likovni kritičar, između ostalog je zapisao: „Sve upućuje na vajarevu posvećenost poslu u tradicioalnom smislu-umjetnik koji se identifikuje sa izborom svoje misije.
Izuzetna skulptorska sigurnost u očiglednim i doziranim intervencijama i težnja da se ispoštuje prirodno stanje je ključna konstanta Šćepanovićevog rada.
Izložbu će otvoriti urednik ovogodišnjeg likovnog programa Merin Smailgaić,a posjetioci će moći da je pogledaju do 20. jula.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code