GRAD TEATAR BUDVA: VEČE CRNOGORSKE PJESNIKINJE TANJE BAKIĆ

GRAD TEATAR BUDVA: VEČE CRNOGORSKE PJESNIKINJE TANJE BAKIĆ

113
0
Podijeli

Književni program 28. festivala „Grad teatar” nastavlja se nastupom crnogorske pjesnikinje Tanje Bakić, koja je diplomirala i magistrirala na anglističkoj katedri Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Piše poeziju i eseje, i prevodi sa engleskog jezika.
Njena interesovanja obuhvataju englesku mističnu poeziju, kao i muziku dekade 1960-ih. Kao autorka, prevoditeljka i priređivačica, potpisuje sedamnaest knjiga (od čega pet knjiga poezije).
Njen esej Kavafijeva Itaka objavljen je u Atini u sklopu obilježavanja 150 godina od rođenja ovog pjesnika. Svoju poeziju (kroz antologije i časopise do sada prevođenu na japanski, kineski, španski, francuski, engleski, ruski, bugarski, albanski i makedonski jezik) čitala je na većim evropskim književnim festivalima. Pjesničke fotografije Bakićeve dio su kolektivne izložbe ‘Mjesto poezije danas?’, održane u prostorijama berlinske Akademije umjetnosti u junu 2013. (po jedan izabrani pjesnik iz svake od 47 zemalja članica Savjeta Evrope), a potom i na Frankfurtskom sajmu knjiga. 2013).
Razgovor na Trgu vodi dr Svetlana Kalezić-Radonjić.
U crkvi Santa Marija, sa početkom u 22 časa nastavlja se muzički program ovogodišnjeg festivala. Na večerašnjem koncertu će nastupiti mladi talenti, pijanistkinja Paola Mitrović, student Muzičke akademije sa Cetinja i Anja Sekulić, učenica Muzičke škole u Tivtu.
Na programu su djela Baha, Betovena, Mocarta, Šopena, Seletkovića, Bartoka, Burgmulera, Glinke, Mendelsona, Lista i Donanija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code