GRAD TEATAR: KONCERT BARITONA MARKA KALAJANOVIĆA I PIJANISTKINJE MILICE SEKULIĆ

GRAD TEATAR: KONCERT BARITONA MARKA KALAJANOVIĆA I PIJANISTKINJE MILICE SEKULIĆ

146
0
Podijeli

Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar biće večeras u 22 h nastavljen nastupom još jednog umjetnika koji je karijeru započeo u Budvi, poznatog baritona Marka Kalajanovića.

Marko Kalajanović, završio je osnovne diplomske i post-diplomske specijalističke akademske studije iz oblasti solo pjevanja na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. emeritus Radmile Bakočević.
Nastupao je u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Narodnom pozorištu u Sarajevu i Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, tumačeći glavne baritonske uloge u najpoznatijim operama, Đuzepe Verdia ,,BAL POD MASKAMA”, ,,ATILA”, ,,TRAVIJATA” ali i mnogim drugim.
Održao je veliki broj solističkih koncerata i nastupao na muzičkim festivalima u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Njemačkoj i Italiji.Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima u regionu.
Kalajanovića će na klaviru pratiti Milica Sekulić, pijanistkinja iz Beograda. Na programu su djela: Falva, de Kurtisa, di Kapua, Kardila, Tostija, Debisija, Garniševskaje, Pahmutove, Bogoslovskog, Fomina, Frenkela i Pahmutova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code