GRAD TEATAR: PREMIJERA „DON ŽUANA“

GRAD TEATAR: PREMIJERA „DON ŽUANA“

177
0
Podijeli

Na sceni između crkava u Budvi, u 22 h održaće se druga ovogodišnja premijera na 28. festivalu, Grad teatar, plesna predstava „Don Žuan” u koreografiji Maše Kolar i uz originalnu muziku Rundek kargo trija.

„Grad teatar” ovu koprodukciju radi u saradnji sa BITEF teatrom iz beograda i HNK „Ivan Pl. Zajc” iz Rijeke i festivalom „Riječke ljetnje noći”.
Koreografkinja Maša Kolar, o radu na ovoj predstavi je istakla da ne može sa sigurnošću tvrditi kakav je bio Don Žuan, niti kakav je to čovjek danas i kakav će to čovjek biti.
”Sredina ga obilježava, boji, profilira i osuđuje. Društvo ga stavlja na presto, daje mu osobine prestupnika, grešnika i daje mu ovlašćenje da radi ono što on radi, a to radi najbolje. On je sposoban, arogantan, lud, topao, blizak, a opet nagao i nasilan i još uz to šarmantan i opasan. Ko može tom jeziku ljubavi odoljeti i ko uspijeva tom jeziku osvajanja reći ne?
On razumije da u svijetu lažnog udvaranja i pretvaranja možes opstati samo ako si u svom zanatu bolji od ostalih.
Rundek Carko Trio sačinjavaju Isabel – preparirana violina, Darko Rundek – gitara, obrada zvuka, glas, Dušan Vranić Duco – klavijature, ukulele, udaraljke, harmonika, glas. Rundek Cargo Trio je nastao 2009. godine kao frakcija Rundek Cargo Orkestra. Rundek Cargo Orkestar je formiran 2001. godine u Parizu od muzičara okupljenih za snimanje trećeg albuma Darka Rundeka Ruke.
U predstavi igraju plesači Bitef dens kompanije, Dejan Kolarov, Ana Ignjatović-Zagorac, Ivana Savić-Jacić, Milica Pisić, Miloš Isailović, Rikardo Horhe Kampos Freire.
Predstava je na repertoaru u Budvi 17, 18. i 19. jula, a 23. ima premijeru i na „Riječkim ljetnjim noćima”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code