GRAD TEATAR: VEČE MLADOG CRNOGORSKOG AUTORA NIKOLE NIKOLIĆA

GRAD TEATAR: VEČE MLADOG CRNOGORSKOG AUTORA NIKOLE NIKOLIĆA

146
0
Podijeli

Na Trgu pjesnika se nastavlja književni program ovogodišnjeg festivala Grad teatar nastupom crnogorskog autora Nikole Nikolića, koji će govoriti o svom drugom romanu „Meandar”.

Razgovor sa autorom, od 21 čas, vodiće Nina Smailagić
Metafora u naslovu ovog romana oblikuje priču o rasipanju identiteta u susretu sa izazovima stvarnosti, o posljedicama koje ovakvi sudari izazivaju i o nadi koja opstaje. Glavni junak, ujedno i pripovjedač ovog romana, je školovani mladić kome nije dato da bira, ali je u mogućnosti da promišljanjem učini odmak od stvarnosti, čuvajući time povjerenje da je ipak čovjek „mjera svih stvari”. Mogućnost identifikacije čitalaca sa okolnostima u kojima se junak našao, već su kod kritičara pobudili ideju o „generacijskom romanu”.
Nikola Nikolić je rođen 1989. godine u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka, odsjek Međunarodni odnosi. Diplomirao je na temi iz Istorije diplomatije. Trenutno je magistrant i radi na magistarskoj tezi iz Teorija međunarodnih odnosa. Bio je saradnik u nastavi na predmetu Istorija diplomatije na FPN. Radio je u Upravi za dijasporu MVPEI, a trenutno radi kao novinar u Prosvjetnom radu. Piše romane, pripovijetke i blogove. Dosad je objavio nekoliko priča i dva romana – „Čvor” (Studio MOUSE, Podgorica, 2011) i „Meandar” (Nova knjiga, Podgorica, 2014). Živi u Podgorici.
Na sceni između crkava, u 22 časa, održaće se prva repriza treće premijere ovogodišnjeg festivala, plesna predstava „Prokleta avlija”, u režiji Nebojše Bradića i u koreografiji Dane Rutenberg.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code