GRAD TEATAR: PREMIJERA PLESNOG KOMADA “PROKLETA AVLIJA”

GRAD TEATAR: PREMIJERA PLESNOG KOMADA “PROKLETA AVLIJA”

156
0
Podijeli

U Budvi na Grad teatru večeras je najavljena treća ovogodišnja premijera. Riječ je o predstavi „Prokleta avlija”, u režiji Nebojše Bradića i u koreografiji Dane Rutenberg.

“Prokleta avlija” je koprodukcija JU „Grad teatar”, Narodnog pozorišta iz Beograda i Nacionalne fondacije za igru Aje Jung.
Scenografiju za ovaj plesni komad uradio je Nebojša Bradić, dok je autor muzike Zoran Erić. Muziku za “Prokletu avliju” čini izbor iz Erićevih djela Blues&Rhythm za kontrabas i gudački kvartet, Entr’acte za orkestar, Sonata quasi una fantasia za violu i klavir i scenario za dva violončela kao i četiri Muzičke slike (PAV1234) za elektroniku, koje su realizovane posebno za ovu priliku.
U predstavi igraju: Nikola Tomašević, Milica Jević, Tijana Šebez, Nebojša Gromilić, Čedomir Radonjić, Nemanja Naumovski, Luka Lukić i Igor Naumovski.
Bradić kaže da priča o Andrićevoj „Avliji” u ovoj predstavi postaje sve zgusnutija, mračnija, ali i poetičnija… Sve se svodi na utamničene ljude – zatvorenike i njihove čuvare – ograđene spoljnim, nametnutim zidom, ali i unutrašnjim krugom koji su sami sebi napravili. Ovo je priča o sveprisutnoj krivici – krivici zbog pristajanja na takvo okruženje i slabosti da se bilo šta promjeni.
Predstava će biti izvedena na sceni između crkava u 22 časa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code