Početna Društvo Građani Crne Gore mogu putovati u Srbiju bez PCR testa

Građani Crne Gore mogu putovati u Srbiju bez PCR testa

8

Građani Crne Gore od danas mogu putovati u Srbiju bez obaveznog PCR testa. To je predviđeno mjerama koje su danas stupile na snagu, prenosi Pobjeda.

Prema novom uputstvu o ulasku u Srbiju, naloženo je putnicima iz skoro svih zemalja svijeta da u ovu državu mogu ući samo uz posjedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 48 sati i izdatog od referentne laboratorije.

„Ova pravila se ne odnose na državljane iz Crne Gore Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske i Sjeverne Makedonije, što znači da posjetioci iz ovih država u Srbiju mogu ući bez predočenja PCR testa“, navodi se u tekstu.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocijenio je da je ukidanje obaveznog PCR testa za sve koji u Srbiju dolaze iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Bugarske, još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu.

“Region je naša zajednička kuća. Zato i ova odluka ministra zdravlja Srbije o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz regiona još jedan je pokazatelj naše spremnosti za ukidanjem barijera između nas“, naveo je Čadež.

8 Komentari

  • Ма, да. За то вријеме из Црне Горе све сами хвалоспјеви на рачун Србије и благоглагољиве поруке братства и слоге.
   Чујете ли ви, госпођо, своје мисли?

   8
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code