Građanski protest „Pet do podna“ u Dobroti

Građanski protest „Pet do podna“ u Dobroti

3
Podijeli

Inicijativa Bokobran se protivi nasipanju plaže u Dobroti, pa će u okviru kampanje NE!GradiNA, u subotu 24. marta u 11:55 h kod crkve Svetog Matije u Dobroti početi građanski protest pod nazivom „PET DO PODNA”.

Protestna šetnja biće do lokacije Kamp, dijela dobrotske rive gdje je u planu nasipanje plaže za potrebe kompleksa Dobrota Palazzi.

Picerija i restoran

Firma Serzman Incorporated namjerava da nakon pribavljenih saglasnosti i dozvole nadležnih organa, naspe plažu, uprkos negativnom mišljenju Instututa za biologiju mora. Jer na tom lokalitetu postoji stara ribarska posta i bili bi uništeni morski organizmi.

Planirana na prostoru kultnih „Dasaka” (ponte od drvenih pontala na betonskim stubovima uklonjene prije nekoliko godina), u podnožju nekadašnjeg kampa, plaža bi trebalo da bude na usluzi budućim korisnicima i vlasnicima objekata Dobrota Pallazi.

U najavi građanskog protesta iz Bokobana navode još da se on organizuje zbog “fermavanja” devastacije Boke Kotorske u ime tzv. razvojnih i valorizatorskih projekata, iza kojih ne stoji ništa drugo nego interes pojedinaca i tzv. strateških investitora. Oni na djevičanskim pozicijama sade svoje tlocrt x broj etaža interpolacije u prostor prirodne i kulturne baštine svijeta. U tome im često, neradom ili radom mimo opšteg interesa, pomažu institucije i instrumenti sistema, navode iz Bokobrana.

„Protestom želimo reći decidno BASTA!“- poruka je inicijative “Bokobran” koja okuplja organizacije i pojedince zainteresovane za zaštitu Boke Kotorske, njene kulturne i prirodne baštine i održivog razvoja.

3 Komentari

 1. SVAKA ČAST KOTORANI. KAD ĆE SE U NOVSKU OPŠTINU ORGANIZOVATI KAKVI PROTEST EVO SKORO SVE PLAŽE ZAKUPIŠE I RADE ŠTA IH JE VOLJA JOŠ MALO PA ĆE I MORE ZAKUPITI. ZA KOJU GODINU NEĆEMO SE IMATI ĐE OKUPATI NEGO ĆEMO PLAĆAT ULAZ ILI BITI PRIMORANI DA UZMEMO LEŽALJKU I SUNCOBRAN!

  7
  1
 2. dje su botovi..dje su bokelji cuveni sto pjene na lokalnu smoupravu kad se dirne jadran primorac ti stubovi naseg primorskog duha..ne smeta vam kad vam sestric bivseg premijera unistava obalu..pijete kafu na verige dje je njegova prijateljica napravila ono ruglo i sramotu..ajde bokelji ne radite valjda sve za sendvic i jabuku

  19
 3. Davno je nama pasalo podne.Svaka čast kotorani.odbranite svoje.Podržavam svaki vid gradjanskog protesta protiv modernih,bahatih okupatora.BASTA!!!

  19

Ostavite komentar

*

code