Građanski savez traži da Milivoje Katnić rasvjetli slučaj LED rasvjete: Gdje je...

Građanski savez traži da Milivoje Katnić rasvjetli slučaj LED rasvjete: Gdje je nestalo 2000 starih svjetiljki?

10
Podijeli

Skupština Udruženja građana Građanski Savez, obratila se Specijalnom državnom tužiocu, Milivoju Katniću, zbog sumnje da je prilikom uviđenja LED rasvjete u Herceg Novom nestalo 2000 starih svjetiljki.

–  Udruženje građana Građanski Savez, kao odgovoran politički subjekt, koji se u protekle dvije godine borio protiv nezakonitog djelovanja u lokalnoj samoupravi, putem krivičnih prijava i tužbi nadležnim institucijama, ovim putem apeluje na Specijalno državno tužilaštvo da odgovorno i detaljno pristupi rasvjetljavanju slučaja nestanka starih uličnih svjetiljki. Naime, one su nakon što su zamjenjene novom led rasvjetom, privremeno smještene u magacinski prostor firme „Mješovito“ A.D. u kome je nedavno došlo do požara. Prema našim saznanjima koje smo dobili od zabrinutih građana nakon što je došlo do požara primjećeno je da nedostaje veliki broj  svjetiljki. U pitanju je približno dvije hiljade – saopštavaju iz Građanskog saveza.

Picerija i restoran

Oni smatraju da požar koji se desio u hangaru u kome su privremeno odložene stare ulične svjetiljke, može postati izgovor za prikrivanje tragova u nestajanju stare opreme čija je novčana vrijednost i dalje velika.

– Sada se postavlja pitanje gdje je nestao tako veliki broj svjetiljki stare ulične rasvjete i ko je odgovoran za navedeno pitanje? Cijenjeni Tužioče, naše udruženje je preko Odborničkog kluba Građanski savez pokušalo da prije no zatraži Vašu intervenciju, provjeri sve što je naprijed rečeno, ali mu za to nije pružena prilika. Da to Vi učinite niko Vas ne može spriječiti, jer to su Vaša zakonska ovlašćenja, a duboko smo uvjereni da će se potvrditi sve što je u ovoj prijavi rečeno, kao i da će se saznati ko je i na koji način odgovoran što je došlo do ovog nemilog događaja, na osnovu čega ćete odlučiti kako valja dalje postupiti po ovoj prijavi – navodi se u prijavi koju je SDT poslala za Građanski savez predsjednica odborničkog Kluba, Jovana Šijačić.

10 Komentari

  1. Dali ste znali da je u Kumboru osvjetljen plac a da postoji I barka sa novom led rasvetom. Ne lupam istina je I zna se ciji je plac I cija barka. Fotografijama evidentirano!

  2. Alo ostavite se Nikse kumim vas Bogom.Covjek radi prave stvari.Ukazuje ns moguce kradje i zloupotrebe..Ne znam sto ceka DPS jer ima potpuni uvid u DRKove brljotine i njegovih kadrova

  3. Zato se Bozo Ilic i Munevera Dobovic imalu veliku zelju sa gospodom iz Izbora da skinu Bozovica sa mjesta direktora da bi se lakse sakrile sijalice hahaa zato je Bozovic smeto,pozdrav IZBORU

    1
    1

Ostavite komentar

*

code