Početna Društvo Gradilište Portonovog sa minimalnim neophodnim resursima

Gradilište Portonovog sa minimalnim neophodnim resursima

12

Već smo obavijestili da je rizort Portonovi zatvoren za posjetioce, a u svijetlu teške situacije u cijelom svijetu, uzrokovane pandemijom korona virusa COVID-19, ovdje primjenjuju hitne i adekvatne mjere koje je uvela Vlada Crne Gore zajedno sa sa Insitutom za javno zdravlje Crne Gore.

-Portonovi kao društveno odgovorna kompanija brine prije svega za zdravlje svojih zaposlenih i njihovih porodica, kao i društva u cjelini, pa se mjere odnosi na zaposlene u Rizortu i sektore podrške, kao i radnike na gradilištu. Svi naši izvođači i podizvođači radova su instruisani da preduzmu rigorozne preventivne mjere i vrše redovne kontrole u skladu sa odlukama Vlade Crne Gore. Gradilište Portonovi je sa minimalnim neophodnim resursima, a svim radnicima je naloženo strogo poštovanje zacrtanih mjera – kazala je Radiju Jadran, menadžerka za marketing i komunikacije Portonovi rizorta, Adrijana Husić.

Podsjeća da aktuelni set mjera koji se odnosi na cijelu kompaniju uključuje zatvaranje svih prostorija kompanije Portonovi za sve posjetioce, klijente i sve zainteresovane.

Takođe, rad od kuće za sve zaposlene, sa izuzetkom minimalnog broja zaposlenih koji rade u smjenama i na rotaciji.

Obvezna je samoizolacija za sve zaposlene koji su stigli iz zaraženih područja ili su imali kontakte sa onima koji borave u zaraženim područjima, dodaje Husić.

Zabranjeni su svi vidovi putovanja van crnogorskih granica za crnogorske državljane u skladu sa Vladinim propisima.

Kontrolisano je i prijavljeno putovanje svih onih koji nisu državljani Crne Gore u svoje zemlje menadžmentu kompanije Portonovi i stalno održavanje kontakta.

Higijena je veća u svim prostorijama – redovno sanitarno održavanje toaleta, hodnika, zajedničkih prostorija, kvaka na vratima, prekidača za svijetlo i drugih djelova zajedničkog korišćenja.

-Vidljivi su znakovi/obavještenja za zaposlene na engleskom i crnogorskom jeziku o svim instrukcijama koje daje Institut za javno zdravstvo Crne Gore i Svjetska zdravstvena organizacija – što je oko 200 obavještenja na svim vidljivim mjestima u rizortu. Toplomjeri – na 6 različitih lokacija u Portonovom. Sredstva za dezinfekciju ruku – za dodatnu zaštitu, pored sapuna u svakom toaletu, postavljena su i sredstva za dezinfekciju ruku, sa instukcijama o korišćenju, ispred svih kancelarija – podsjeća Husić.

Obavezno je i pravilo držanje fizičke udaljenosti zaposlenih u smjenama od 1-2m udaljenosti. Održavanje redovne interne komunikacije je putem e-mailova sa zaposlenima i obavještavanje o svim mjerama i informacijama Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

– Portonovi tim poziva sve da ostanu na sigurnom i da im zdravlje i zdravlje onih koji ih okružuju trenutno bude najvažniji prioritet – poručuje Adrijana Husić.

12 Komentari

 1. Evo mogu da se samo slozim sa vecinom komentara…kao neko ko provodi vrijeme na istome,mogu reci da od svega navedenog 10% teksta oslikava pravo stanje…ostalo je sve netacno i preuvelicano….Kao sto neko vec rece,ako je sve tako sigurno i brizno zasto ne obidjete zajedno sa inspekcijom rada malo gradiliste…Da ne pricam koliko je kontradiktorno zatvarati skoro sve,zabrane oklupljanja ,transporta,….distanca izmedju ljudi…..a ovamo 500-600 ljudi na malom prostoru,higijena generalno losa…nema kontrole nikakve…stvarno jedno rizicno podrucje i trebalo bi se dobro pozabaviti istim.ja vjerujem da ovaj projekat ulazi u kapitalne projekte koji su navodno pod nekom zastitom,da ga ne oslovim drugacije…ali zar nam zdravlje,pogotovo u ovom trenutku nije vaznije?

 2. Kao radnik na pomenutom gradilištu, odgovorno mogu da tvrdim da ovaj tekst nema nikakve veze sa realnom situacijom na gradilistu. Preko 1000 radnika, vecinom iz Turske, obavlja posao aspolutno bez ikakve zastite, u grupama, imaju organizovan prevoz autobusima, hrane se van kantine, po gradilistu bez pranja ruka… Ovo gradiliste je tempirana bomba, jedan slučaj i cao… Ali dobro ipak je od drzavnog znacaja pa nema veze.

  15
  1
 3. Neistina!Obidite minimalni broj plasticnih javnih toaleta I kontenjersku kuhinju za stotine fizickih radnika na radilistu hotela . Uvjerite I sebe i gradjane u ovaj tekst!

  25
  3
 4. Poštovana redakcijo radia, obiđite zajedno sa sanitarnim inspektorima radilište hotela One and Only pa uvjerite se koliko i kako se poštuju instrukcije instituta za javno zdravlje??? I zamolila bih odgovor od menadzerke za marketing: kako su uspostavili svakodnevno dovoženje i odvoženje stotine radnika radilište kada su autobusi i grupni prevozi zabranjeni? Lijepo je sjedati i govoriti iz kancelarije!

  37
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code