Početna Društvo Gradnja vrtića na Savini od jeseni

Gradnja vrtića na Savini od jeseni

9

Već treću godinu u Herceg Novom se očekuje gradnja novog vrtića na Savini, jer je stari u aprilu 2016. godine zatvoren zbog klizišta. Na jesen će početi gradnja najavio je opet, za Vikend novine, ministar prosvjete Damir Šehović, nakon što je prije par mjeseci o tome pričao u Skupštini Crne Gore.

 • Totalna rekonstrukcija vrtića „Naša radost“ na Savini počeće u septembru ove godine, a rok za završetak radova je 12 mjeseci, odnosno jesen 2020. godine. Procijenjena vrijednost novog vrtića je oko 2 miliona eura – kazao je Šehović u državnom parlamrntu.

U toku prošle godine je na lokaciji vrtića obavljena sanacija klizišta, radovi su završeni u predviđenom rokom, a koštali su 620.000 eura. Na taj način su stvoreni uslovi za tenderski postupak za izbor izvođača radova i njihovo nesmetano izvođenje.

Kako je kazao, prebrođene su sve administrativne procedure oko izbora izvođača i finansiranja preko KfW banke, jer je ovo “jedinstven prmjer izgradnje gotovo novog objekta, na projektu koji podrazumijeva rekonstrukcije postojećih u dijelu mjera energetske efikasnosti”.

Konsultantski tim na projektu, koji je imao ulogu projektanta, njemački Fihtner i crnogorski Kopring izradio je idejno arhitektonsko rješenje rekonstrukcije vrtića u okviru postojećih gabarita, koje je dobilo potrebne saglasnosti, na osnovu čega je izrađen i revidovan glavni projekat.

Projektom je predviđen dio sa tri prostorije za boravak djece jasličnog uzrasta, šest za boravak djece uzrasta vrtića, čija će površina biti približno ista, zatim zajedničke prostorije, salu za fizičke aktivnosti, toalete za djecu sa posebnim potrebama, terase, kao i prostore za proširenje boravka. Vrtić će imati administrativni blok za upravu, tehničke i pomoćne prostorije, a kuhinjski blok će biti usklađen sa Zakonom o bezbjednosti hrane i HACCP standardima.

9 Komentari

  • Nikad više proizvedenih poltrona u CG nego u zadnjih 10 godina. Što će ti škola kao građevina kad ti unutra predaje partiski kadar ? Što će ti “luča” kad smo na testiranju iz raznih oblasti znanja i nauke među poslednjim zemljama Evrope ? Što će ti put kada njim manitaju infantilne kompleksirane budale koje voze po 170 km/h i svaki dan neko izgubi život.
   Nama dobri moj treba promjena svijesti i promjena sistema vrijednosti. A sa ovom bandom to nije moguće.
   Nikad više droge u skladištima i kontenjerima luka i banana ! Jel to Crna Gora koju promoviše vaš veliki sultan i njegov drug depresivni lopov iz Beograda.
   Nikad više ova banda i pljačka građana Crne Gore !

   16
   3
 1. Vas iz vlade treba poslat u Somaliju sve , da usrećite njih kao što ste Crnu Goru usrećili. Nego bojim se kad bi vas dopremili tamo da bi vas odma vratili nazad , jer ovo šta su oni doživjeli od 2000 pa na ovamo nije ništa u poređenju sa ovim šta je Crna Gora doživila od vas “patriota”

  25
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code