Početna Politika Gradonačelnik Novog Sada u Budvi sa čelnicima grada i Boke

Gradonačelnik Novog Sada u Budvi sa čelnicima grada i Boke

0

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, danas je u uzvratnoj posjeti boravio u Opštini Budva gdje ga je u svom kabinetu ugostio gradonačelnik Marko Bato Carević.

Na ovom sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Tivta, Željko Кomnenović, kao i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, Ivan Otović.

Primarni cilj ovog radnog sastanka bio je nastavak razgovora kao i razmjena iskustava u vezi sa pripremom Budve i Boke koja se kandiduje za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine.

“Veoma cijenimo bogato iskustvo grada Novog Sada koji se ovjenčao prestižnom evropskom titulom u oblasti kulture i velika nam je čast što će nam naši prijatelji iz Srbije pružiti podršku u pripremama za prezentaciju primorskih gradova u najboljem svijetlu”, istakao je predsjednik Carević.

Gradonačelnik Vučević se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i tom prilikom naglasio da je Novi Sad spreman da sva do sada stečena znanja stavi na raspolaganje kako bi se Budva i Boka što bolje pripremile za proces kandidature.

Teme sa današnjeg sastanka uticaće na poboljšanje standarda građana, smatra i predsjednik SO Herceg Novi.

“Infrastrukturni projekti su prijeko potrebni Boki Kotorskoj i veliko je zadovoljstvo što je gospodin Vučević izrazio spremnost da nam pomogne u tome. Mi smo usmjereni jedni na druge i moramo sarađivati”, istakao je Otović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code