GRADSKA LUKA ČEKA BRODOVE I DA NEKO DIGNE RAMPU

GRADSKA LUKA ČEKA BRODOVE I DA NEKO DIGNE RAMPU

257
0
Podijeli

Dok se u kotorskoj luci skoro svakodnevno smjenjuju od 2 do 4 kruzera, uz manja plovila i jahte koji dnevno Kotoru dovedu u prosjeku 3 hiljade turista, a porast broja plovila je i u Porto Montengeru, posjeta hercegnovskoj Luci manja je za 20% u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Vezove dnevno iskoristi od 10-15 plovila, gužve nema, iako cijene “miruju” i nijesu mijenjane u odnosu na prošlu godinu.
Direktor Agencije za gazdovanje Gradskom lukom, Igor Svilanović kaže nam da su očekivanja od ove sezone ipak optimistična. Većoj gužvi, i punim svih 30 vezova, nadaju se od sredine mjeseca. Za “utjehu” bi trebalo da posluži podatak da su vlasnici plovila uglavnom stranci, pretežno Rusi.
Prema riječima Škverana, rampa koja otvara put ka šetalištu, kod lokala “Citadela” ovog jutra nije bila podignuta u 5 h, kao što se to radi svakog jutra. S pravom su bili zabrinuti, jer se u datom trenutku moglo desiti da je nekom bila potrebna Hitna pomoć, ili da je neko od osoba sa invaliditetom želio da prođe, što ne bi mogao.
Takođe su nam ukazali i na buku koja je dolazila sa plovila i ribarskih brodica u ranim satima. Sa druge strane, Svilanović o svemu tome nema nikakvu informaciju, pogotovo da je rampa bila zatvorena. Buka koja je dolazila sa pristaništa samo je plod ribarskih priprema barki za odlazak u ribolov, vjeruje Svilanović.
Inače, rampa kod lokala “Citadela” otvorena je svakog jutra od 5-9 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code