Gradska luka dobija 217 hiljada eura kroz IPA projekat “Reglports”

Gradska luka dobija 217 hiljada eura kroz IPA projekat “Reglports”

19
Podijeli

U okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora biće realizovan projekat “Reglports”, u kome učestvuje i  Agencija za gazdovanje gradskom lukom. Namjenjen je unaprjeđenju usluga u malim lukama,  a u Herceg Novom će biti ostvaren  sredstvima od 217 hiljada eura, preko opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju.

Agencija za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi d.o.o. je  2017. godine aplicirala za ovaj projekat i odobrena su joj sredstva, objašnjava za Radio Jadran direktor Agencije, Božo Ukropina.

Picerija i restoran

– Realizacija budžeta je predviđena za narednih 12 mjeseci. Potpisivanje ugovora očekujemo krajem aprila, kada ćemo imati i preciznije informacije o dinamici uplate sredstava i njihovog trošenja. Inače, dio novca predviđen je za unaprjeđenje poslovanja Agencije, a dio će biti namijenjen poboljšanju ekoloških standarda u samoj luci, odnosno čišćenju morskog akvatorijuma luke – kazao je on.

U planu je i rješavanje sanitarnog čvora, ugranja moredrnih novih “pingvina-mostića” za napajanje plovila vodom i električnom energijom, kao i proširenje pristaništa montažnim lukobranima, odnosno pontonima.

Intereg IPA program prekogranične saradnje „Italija-Albanija-Crna Gora“ uspostavljen je radi pružanja dodatne podrške IPA saradnji u regiji Južnog Jadrana kroz podsticanje pametnog, inkluzivnog i održivog razvoja. Cilj programa je da olakša razmjenu znanja i iskustva među korisnicima u tri zemlje, razvija i primjenjuje pilot akcije, mjeri izvodljivost novih politika, proizvoda i usluga, kao i podrška investicijama.

19 Komentari

  • Da imam nešto da kažem,napisao bi kao i sada pod punim imenom i prezimenom.Toliko od mene kad me već ovako nekulturno pominješ,hvala!

   6
   3
   • Na žalost gos. Svilanivicu za svaki vaš posao koji ste obavljali imali su i te kako šta da kažu razne službe i inspekcije šta ste i kako radili.

    5
    3
 1. Koliko ima zaposlenih i na koja radna mjesta ? i kako se kretalo brojno stanje zaposlenih u zadnjih 5 godina i da li je u bilo po 3 ili 4 rukovodioca ili ti ga direktora na 3 ili 4 zaposlena radnika.
  Ko je koliko od direktora odnio i kome je oprostno da neplaca usluge veza i luke i zasto ?
  Eto par lijepih pitanja za novinare ako oni sami ne znaju postaviti.

  17
  2
  • Koji si ti meni kralj….spusti se jednostavno do skvera i priupitaj zaposlene
   o svemu tome,priupitaj trenutnog direktora koliki je dug i ko
   izbjegava da placa usluge veza i od kada.Na ovaj nacin,izmisljati
   toplu vodu,kao sto ti izmisljas,nema smisla.Vjerovatno znas tko sve ne
   placa usluge,no ih ne smijes pitati zasto to rade,bilo iz ovog ili onog
   razloga….Optuzit proslog ili sadasnjeg direktora da je “nesto odnio”,ili
   u prevodu da je ukrao,je u najmanju ruku jadno.Ako imas kakva saznanja
   o tome,trebalo bi da znas koja je prava adresa za prijavu navedenoga.
   Sve drugo,a pogotovo blacenje preko portala je i vise nego bijedno.

   7
   2
  • Ti vjerovatno ležiš kući pratiš serije,a kada ti dosadi baviš se raznim komentarima po portalima pošto ti je to jedina okupacija i zanimanje u životu.

   15
   5
  • A tko ti je kriv sto si obilazio oko skole…trebao si da koji put i udjes u nju,
   pa bi sad bar bio ministar u vladi a ne ovako zajedljivo kukao…

   6
   4
 2. Tačno za sve IPA fondove realizovane u HNovome treba zahvaliti Gospodji Branki Mracevic jer ostali za ovako nešto neznaju ispuniti običnu aplikaciju.!!!

  21
  13

Ostavite komentar

*

code