Početna Društvo Gradska muzika Herceg Novi donirala sredstva za ansambl Gradske limene glazbe Petrinja

Gradska muzika Herceg Novi donirala sredstva za ansambl Gradske limene glazbe Petrinja

2

Ansambl Gradske muzike Herceg Novi uplatio je novčanu donaciju kolegama članovima Gradske limene glazbe Petrinja u iznosu od 500 eura, kako bi na simboličan način pomogli kolegama koji se skoro 15 dana bore sa posljedicama razornog zemljotresa u tom gradu.

Pomoć je uplaćena uoči Nove godine s obzirom da su im prostorije za vježbanje pretrpile manja oštećenja na dimnjaku, a na zidovima su za sada manje pukotine. Na taj način ansambl Gradske muzike pridružio se dijelu regionalnih limenih orkestara koji su takođe pomogli: Puhački orkestar Josip Kašman, Puhački orkestar Primošten, Gradska Glazba Metković, Gradski puhački orkestar Krapina, Gradska glazba Trenkovi panduri, Vodička Glazba i Gradska Glazba Opuzen.

Novčana donacija Gradske muzike obezbijeđena je posredstvom Vodovoda i kanalizacije Herceg Novi, koji podržava rad gradskog orkestra, objašnjava za Radio Jadran kapelnica Valentina Kulinović:

„Zahvaljujući novčanim sredstvima koje nam preduzeće uplati, mi obezbjeđujemo neka sredstva za rad, kao što su recimo stalci za note i drugo. Ovoga puta odlučili smo da pomognemo kolegama i taj iznos uplatimo na njihov račun. Na taj način željeli smo da pokrenemo i ansamble iz drugih gradova da učine isto. Bili su prijetno iznenađeni, jer im je zaista jako teško i izrazili su ogromnu zahvalnost na pomoći. To je bilo najmanje u ovom trenutku što smo mogli. Sem toga, iz grada smo koji je takođe imao jedan razorni zemljotres, tako da i da se ne znamo, isto bismo uradili jer je to prirodna stvar“, kazala je Kulinović.

Ansambl Gradske limene glazbe Petrinja trebalo je inače da bude gost na završetku prošlogodišnjeg Praznika mimoze, međutim epidemija korona virusa onemogućila je nastup.

Lokalni i ansambl iz Petrinje stupili su u kontakt posredstvom ansambla Gradska glazba Metković, koji su prijateljski orkestri:

„Do petrinjskog ansambla došla sam preko WASBE konferencije, gdje je Hrvatsku 2019. God predstavljao dirigent , aranžer i kompozitor Tonći Ćićarić koji vodi orkestar splitske Mornarice, gdje je predstavio uspješne hrvatske ansamble. Sarađuje sa orkestrom iz Petrinje koji je predstavio te godine kada su bili najbolji orkestar u Hrvatskoj. Inače, prijatelji smo na Fb, pratimo rad jedni drugima ali susreti naših ansambala tek treba da uslijede. Trebalo je da sviraju na zatvaranju prošlogodišnje Mimoze, međutim, epidemija nas je poremetila“, objasnila je Kulinović.

Inače, ansambl Gradske muzike Herceg Novi podredio je rad aktuelnim epidemiološkim mjerama, pa u renoviranom paviljonu na Karači vježbaju u grupama. U susret Novogodišnjim praznicima, održali su revijalni mini koncert na glavnom gradskom Trgu, uz podršku lokalne uprave, koji kako je dodala nijesu smjeli da najavljuju, da se građani ne bi okupljali.

Kad je riječ o pripremama za predstojeći Praznik mimoze, sve je još uvijek neizvjesno i nejasno, ali se nada da bi narednih dana trebalo da počnu razgovori oko organizacije.

Za sve koji bi eventualno željeli da pomognu muzički sastav iz Petrinje, uplate mogu obaviti na aktivne račune:

2 Komentari

  1. Nije uplatila gradska muzika nego vodovod i kanalizacija , tako pise u tekstu. Ovi njima a kapelnica velikodušno tudje pare dalje. Bas velikodušno . Ja sam iz naslova pomislila da su članovi dali pare posto nece mlatit po Srbiji i Bosni i jest ćevape, fala Bogu .

    10
    12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code