Gradska muzika revijalno nastupa u Poljskoj

Gradska muzika revijalno nastupa u Poljskoj

0
Podijeli

Ansambl Gradske muzike Herceg Novi zajedno sa mažoretkama učestovaće prvi put na Međunarodnom takmičenju orkestara i bendova u poljskom gradu Lobezu, na poziv delegacije koja je u našem gradu boarvila na otvaranju 49. Praznika mimoze.

Hercegnovski limeni orkestar neće učestovati u takmičarskom, već u revijalnom dijelu programa, priča za Radio Jadran kapelnica, Valentina Kulinović.

Picerija i restoran

– Festival traje od 21. do 25. juna, a centralna proslava je 22. juna. Tada će naš orkestar, zajedno sa mažoret ansamblom nastupiti u svečanom defileu i predstaviti se sa tri kompozicije – navodi ona.

Kulinović kaže da će pored 45 članova orkestra Gradske muzike i mažoretki u Poljsku otputovati i delegacija Opštine Herceg Novi, JUK Herceg festa i Turističke organizacije.

U Poljsku će ponijeti dosta promotivnog materijala koji se odnosi da 50. Praznik mimoze, a koji će uskoro biti završen, kao i turistički promotivni materijal Herceg Novog.

Detalji oko putovanja još nisu definisani, a Kulinoviuć vjeruje da će pored Poljske, delegacija posjetiti još neke evropske gradove kako bi promovisali turističku ponudu i 50. Praznik mimize.

U međuvremenu orkestar Gradske muzike Herceg Novi upriličiće Prvomajski poklon gradu i napraviti promenadni koncert, koji će startovati u 11 časova na Trgu Nikole Đurkovića. Kulinović je najavila i mogućnost učešća na manifestaciji “Dani Herceg Novog u Beogradu”, koja će biti organizovana od 18. do 20. maja.

Muzičari uskoro u bijelim ciepalama

Članovi Gradske muzike uskoro bi trebalo da dobiju novu, jednoobraznu obuću bijele boje, koja je nabavljena pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code