Početna Sport Gradski košarkaški derbi na visokom nivou, AS bolji od Galeba

Gradski košarkaški derbi na visokom nivou, AS bolji od Galeba

7

U gradskom košarkaškom derbiju KK AS savladao je KK Galeb rezultatom 60:56, po četvrtinama 10:14, 19:15, 14:14, 17:13. Neizvjesna utakmica potvrdila je da je duel gradskih rivala više od igre.

U prethodnih nekoliko godina nije bilo neizvjesnosti u susretu dva novska kluba, pa nije bilo ni draži. Međutim, ovog puta u košarkaškim krugovima, ali i po gradu pričalo se samo o derbiju, iako su akteri oni najmlađi. Atmosfera na tribinama bila je usijana. Korektno navijanje sa obje strane, doprinijelo je da derbi bude pravi košarkaški spektakl.

Najefikasniji u redovima ekipe AS bio je Popović sa 16 upisanih poena, pratio ga je Vučurović sa 14, Vlaović je postogao 13, Šumar 9, Koprivica 6 i Želalić 2. Nastupili su još i Milidragović, Kovačević i Đokić.

Za KK Galeb Ivelja je postigao 52 poena, Čepić i Radanović po 9, Lazović 6, Knežević 3, Drecun 2, a igrali su i Vukčević, Ivanov, Gudeljević i Adžić.

7 Komentari

 1. Kao ljubitelj košarke, ne možete ne biti razočarani da je ovakva igra prošla. Nije u redu da se ovo provuklo tako olako i bez sankcija. Ipak su to sve naša, novska, djeca. Jednog dana će možda igrati u istim klubovima, reprezentacijama, da ih neko “ubije” na ovakav način, nema smisla. Svakome na obraz, ali ako bi se igdje trebala poštovati pravila, to bi trebalo biti u mlađim kategorijama. Ne rušite im svijet, nije fer.

 2. Treba pogledati pravila igre koja su propisana od strane KSCG za ovaj uzrast i preporuku zbog čega ih treba primjenjivati. Preporuka je da se stavi akcenat na razvoj motorike i tehnike mladih košarkaša, da se afirmiše igra jedan na jedan na ovm uzrastu, kako bi se radilo na razvoju individualne kretivne igre sa elementima košarkaške ” magije” kojom su mladi košarkaši ovladali, a ne da se sputavaju taktičkim igrama koje su za odrasle. U takvoj igri njihova vještina biva zarobljena, a to onda usporava njihov razvoj. Usput da podsjetim, KK ”Galeb” je poslednje dvije sezone prvak države.

 3. ”Kvaka” je u tome što im je Ivelja dao toliko trojki, da je to taman tu neđe. Inače šut za tri se računa po dva poena na tom uzrastu. Morao je, jer su čitavo vrijeme ovi iz KK”AS”-a igrali zonsku odbranu, pa je najmlađi igrač riješio to na svoj način, vanjskim šutom.On je postigao taman toliko poena da bi KK ”Galeb” pobijedio sa pet ili šest razlike, no pravila ne važe za sve isto. Mislim na male i odrasle košarkaše. Bravo za sve.

  10
  4
  • Po ovome komentaru se moze zakljuciti da ne poznajete dovoljno kosarka kao i da gledate ocima velikog roditelja! Ako je vama zonskka odbrana to sto odbrambeni igrac koji je udaljen od lopte 7 ,metara ne smijeda pomaze sa strane pomoci onda sa vama nema nikakve price….. i daje taj mali pogodio, nije dao 10 trojki vec maksimalno 4 ! Losije ste igrali, radujem se ponovnom susretu ovih ekipa punih potencijala ! Zaista ih je sjajno gledati !

   1
   6
   • dovoljno je reći da kad je bilo koji igrač iz galeba išao na prodor u reketu je bilo svih 5 igrača druge ekipe, to se jasno vidjelo . Nema tu strane pomoći ako u početku napada odbrana napuni reket , i laici su vidjeli da se radi o jasnim instrukcijama trenera da se zaustavi igra na taj način , povlačeći se i braneći reket od prodora ,zanemarujući svog igrača . Svaka čast svim klincima iz obje ekipe , mogli bi pojedini da nauče od njih o sportskom i fer ponašanju

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code