GRAND PRIX – ZLATNA MIMOZA FILMU “KALUP” ALI AYDINA

GRAND PRIX – ZLATNA MIMOZA FILMU “KALUP” ALI AYDINA

253
0
Podijeli

nagrade filmskiGrand Prix-Zlatna mimoza 27. filmskog festivala Montenegro film festivala pripala je filmu “Kalup”, reditelja Ali Aydina, koji nenametljivo postiže visoku emotivnost lišenu patetike sa čvrstim uporištem u društveno-političkoj stvarnosti Turske.
Ovako je odlučio i obrazložio svoju odluku žiri glavnog takmičarskog programa, Nikola Ležaić, Labina Mitevska i Milica Piletić. filmski ziri pressZlatana mimoza za režiju dodjeljena je reditelju Marinu Crisanu za film “Rocker”. Nagrade za najbolju mušku rolu po mišljenju ovog žirija ostvarila su dva glumca. Tihomir Stanić u filmu “Falsifikator”, u ulozi Anđelka, kao i Danu Chioreanu za ulogu Victora u filmu “Rocker”.
Zlatna mimoza za nabolju žensku ulogu dodjeljenja je Dari Džokić za ulogu Milce u filmu “Odumiranje”.
Ali Ajdin dobio je Zlatnu mimozu za nabolji scenario za film “Kalup”.
Za kameru Zlatna mimoza ide Danielu Ćipriju za film “Salvo”.
ziri studentskiŽiri dokumentarnog filma Robert Gusman, Ivica T. Vidanović i Ivan Salatić, donijeli su odluku da dvije Specijalne nagrade dodjele filmovima Mauro u Kajeni, reditelja Leonarda Muramateuša i filmu Ja ubijam, Dejvida Vajta i Pola Vedela. Gran Prix pripao je filmu “Sjećanje” Nataniela Kartona.
Žiri studentskog filma Đorđe Stanojlović, Jovana Bojović i Anja Sekulić odlučili su da Specijalnu nagradu dodjele Stefanu Đorđeviću za film “Putovanje”, nagradu Fondacije Živko Nikolić za nabolju režiju dali su mladom autoru, Ivanu Salatiću sa cetinjskog Fakulteta dramskih umjetnosti za film “INTRO”. Grand Prix-nagrada za najbolji dokumentarni studnteski film u cjelini žiri je dodjelio kratkom filmu “Praznovanje” reditelja Dajana Javorca.
Grand Prix-nagrada za najbolji igrani film u cjelini pripala je filmu “Bardo” rediteljke Marije Apičevske.
Sva tri žirija su nagrade dodjeli jednoglasno.
vinko bresaNagrada “Milan Žmukić” koju tradicionalno dodjeljuje Filmski festival za ukupan doprinos festivalu pripala je reditelju Vinku Brešanu koji je samo sat prije porglašenja pobjednika festivala, na press konferenciji rekao da se nagradama ne treba nadati, jer tada neće doći, nego im se treba radovati.
Sve nagrade će biti uručene večeras, nakon čega će uslijediti projekcija još dva filma van konkurencije “Kad svane dan” Gorana Paskaljevića i “Congress”, Arija Folemana i 27. HFF Montenegro filmski festival biće završen.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code