Početna Društvo Gromovi udarili u kiosk u Zelenici i potkrovlje kuće na Toploj

Gromovi udarili u kiosk u Zelenici i potkrovlje kuće na Toploj

11

Nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Boko kotorsku, posebno Tivat, i u Herceg Novom je ostavilo veće posljedice, Na pojedinim lokacijama zbog nanosa lišća ili manjeg građevinskog materijala i pijeska začepljeni su odvodi atmosferske kanalizacije, a grom je udario u dva objekta.

Ilustracija

Palo je, preko 120 litara kiše po m3, dok je Služba zaštite i spasavanja imala intervenisala u Zelenici i na Toploj. Od udara groma zapalio se pomoćni objekat – kisok u Zelenici, dok je u naselju Topla bio zapaljen krov/potkrovlje kuće. Brzom intervencijom vatrogasaca požari su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu. Nema stradalih.

Prema riječima načelnika Službe, Zlatka Ćirovića, plavljenje objekata nije prijavljeno.

Više posla ovog jutra je za sve službe Komunalno stambenog preduzeća, koje otčepljavaju odvode atmosferske kanalizacije i čiste dijelove putne infrastrukture od nanosa velike količine pijeska. Raspoređeni su na 4 lokacije. Uprkos velikoj količini kiše, nijedan bujični kanal ili potok sinoć nije plavio, kaže nam direktorica, Jasmina Konjević.

Najviše problema imaju sa materijalima sa gradilišta, koji je zbog velike vode završio po putevima i popunio kanale, odnosno rešetke i cijevi atmosferske kanalizacije, a problem su i tamponirani putevi:

„Najkritičnije je bilo ispod nove benzinske pumpe kod Centra bezbjednosti na Toploj, gdje je velika količina pijeska završila preko magistrale, niz ulicu Put partizanskih majki i prema zgradi CB. Popunjene su sve slivne rešetke i kanali atmosferske kanalizacije skoro do ulice Mića Vavića, niz stepenište do zgrade Novljanke“, navodi ona.

Druga kritična lokacija je sporedni priobalni put u Kumboru, prije bivše zapadne kapije Portonovog, gdje je jednom kraku potoka koji ide pored restorana Olimpija, gdje su napravljene kuće i gdje nemaju ingerenciju, promijenjen tok. Tampon je završio na priobalnom putu.

„Imamo malo veći, standardni problem na Šetalištu Pet Danica kod restorana Castel, gdje je atmosferska kanalizacija objedinjena i gdje preko preko jednog tumbina izlazi na plažu – skinute su rešetke sa plaže i more je prilikom „valjanja“ nabilo materijal i pijesak u cijevi, pa to ne možemo lako da očistimo“, precizira ona.

Problem je i na lokalnom putu Kruševice – Vrbanj gdje je kiša sa svih proširenja koja su tamponirana podila pijesak i nanijela ga na kolovoz, što sada mora ručno da se uklanja.

Na drugim lokacijama problem je lišće koje je začepilo slivne rešetke, a na nekoliko mjesta „savila“ se i po koja grana stabala, ali putevi su prohodni.

Kako je jutros saopšteno iz CGESa, prvu jesenju noć u Crnoj Gori obilježio je i veliki broj udara groma.

“U periodu od 18 časova juče do 8 časova jutros, registrovano je preko 36 hiljada atmosferskih pražnjenja na području Crne Gore i graničnih trafostanica susjednih sistema, od čega je na području samo naše zemlje zabilježeno oko 20 hiljada udara”, navode u CGES-u.

11 Komentari

 1. Miro,grom je udario pred skolu pa daj mozda ti znas koga bog kaznjava dps ili sd? Ne znamo sta je oca direjtirica,mozda neki miks te dvije opozicione

  3
  2
 2. Covjek je izmislio ovu struju u predproslom vijeku i razmisljo o bezicnom prenosu el. energije a mi u 21 vijeku s ovoliko tehnologije ostajemo bez struje zbog vrapca na zici…

  20
  1
 3. Nema struje čim zagrmi.Bruka, ponižavajuće i sramotno,toliki računi za struju a postrojenje i uređaji k’o na početku 20. vijeka!I još o Evropi pričate i tandaramandarate o veseloj budućnosti.Sve nestručnost i korupcija neznalica svake fele.Znate da jedete i ugrađujete se u sve poslove a ne završite ni jedan alavija!

  64
  2
 4. Komunalna policija prolazi svakodnevno pored buduce pumpe Lukoil ivide da je zacepio i postojeci kanal al bas briga on ce otvorit pumpu a zacepio je kanal za otpadne vode a trotoar za pjesake koji je postojao to je posebna prica

  39

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code