Početna Kultura Groovy Castel Nuovo priređuje humanitarni koncert na FB Herceg festa

Groovy Castel Nuovo priređuje humanitarni koncert na FB Herceg festa

0

Drugi humanitarni koncert 52. Praznika mimoze najavljen je za danas u 17 h, putem Facebook aplikacije sa profila JUK Herceg Fest.

Ovog puta, kako obavještavaju iz JUK Herceg Festa, srcem su se odazvale novske muzičke snage Dragiša Boca – Sto1k, Marko Mitrović – Remety Beat i novski DJ-evi okupljeni pod umjetničkim imenom Groovy Castel Nuovo, kao i Aria events, organizacija koja je dala podršku prilikom strimovanja i video produkcije koncerta.

“Ukoliko ih već ne znate, vrijeme je da upoznate učesnike drugog humanitarnog koncerta”, poručuju iz JUK HF.

Prije godinu i po hercegnovski producent Dragiša Boca – STO1K najavio je muzičku revoluciju na crnogorskoj sceni svojom unikatnom kombinacijom modernih žanrova iz Amerike i Velike Britanije, kao što su (t)rep, dabstep, dril, grajm, te saradnje sa muzičarima koji izvode jazz i blues.

Pjesme koje ćete imati priliku da čujete su nastavak saradnje sa Markom Mitrovićem – Remety Beatom (Katedra za beton) sa kojim je prošlog ljeta objavio pjesmu “Herceg Novi te zove.

Groovy Castel Nuovo je na okupu poslije dužeg vremena i rado su se odazvali pozivu organizatora. Ove godine slave 15 godina postojanja:

“Čestitamo im rođendan i ponosni smo što smo dio proslave njihovog jubileja. Imamo rijetku priliku da ih čujemo u punom sastavu koji čine: Bojan Vujičić – bodziE, braća Srđan Vučković Nessuno i Miloš Vučković Soft 85 i Slobodan Popović – P.S. Mnogo godina iskustva i širokog spektra zvuka na jednom mjestu, poslastica su za ljubitelje elektronske muzike. Podršku prilikom strimovanja i video produkcije koncerta dalo je još talentovanih Novljana. Njihova imena su: Stefan Spirit, Miloš Samardžić, Dalibor Ševaljević, Srđan Vučković, Bojan Vujičić i Dvj Shimbo”, ističu u JUK HF.

Kao ideja AriaEvents nastala je u relativno kratkom vremenskom periodu, u vremenu kada je sve stalo, a društvene aktivnosti se svele na minimum i kada je svaki vid socijalnog života gotovo nestao. U želji da se takav status promijeni, nastala je i ova organizacija.

Grupa kreativnih mladih motivisani su težnjom da svu svoju pokretačku energiju usmjere na lični, ali i razvoj kolektivne svijesti.

Namjera im je da svoj umjetnički izraz prikažu kroz muziku, dizajn, fotografiju i druge oblike umjetnosti. Da ukažu na mnoge znamenitosti, bogatstva prirode, probleme sa kojima se priroda i društvo suočavaju i time doprinesu boljem očuvanju životne sredine i razvoju ekološke svijesti.

Svrha ovih koncerata je kupovina tablet računara za učenike novskih škola čije porodice nijesu u mogućnosti da ih obezbijede, a ovih dana su neophodno sredstvo putem kojeg je djeci olakšano praćenje online nastave.

Sredstva možete donirati na žiro račun broj 510-6726-38 (CKB) sa obaveznom naznakom ZA HUMANITARNI KONCERT.

Pokrovitelj “Praznika mimoze” je Opština Herceg Novi, generalni sponzor Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi, a izvršni producent je JUK “Herceg fest”.

Prijatelji festivala su: kompanija Blue Line Herceg Novi, kompanija Lighthouse of Montenegro: Lighthouse Hotel Igalo i Gradska Kafana Herceg Novi, Verige65, Compania de Vinos Montenegro, @Wine oʼClock YC, Cvjećara Vivaldi, Atera Business Suites, Turistička organizacija Kolašin, Turistička organizacija Žabljak, Turistička organizacija grada Trebinja, Blu European Festival.

Medijski sponzori: Radio Jadran, Radio televizija Herceg Novi i portal Herceg Novi Cool.

Akciji se pridružuje i kompanija M:TEL koja donira 5 tablet računara za ekonomski ugroženu djecu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code